Vodeni sportovi

Srebrni iz Beograda propuštaju Kinu

Maja Giljanović • utorak, 26.04.2011.
Srebrni iz Beograda propuštaju Kinu
Foto: Kristijan Komarica

Obavljen je ždrijeb 14 reprezentacija koje će se od 11. do 23. kolovoza u Shenzenu boriti za naslov pobjednika 26. Univerzijade, hrvatska reprezentacija koja je prije dvije godine u Beogradu osvojila srebrnu medalju nije među njima.

Obavljen je ždrijeb skupina za vaterpolski turnir 26. Univerzijade koja će se od 11. do 23. kolovoza održati u kineskom Shenzenu, 14 reprezentacija među kojima nema hrvatske (nema ni prvaka prije četiri godine Crnogoraca) podijeljeno je u četiri skupine.

U Skupini A su Španjolska, Turska, Kina i Južna Koreja, u Skupini B branitelj naslova iz Beograda prije dvije godine Australija, Rusija i Brazil, u Skupini C Srbija, Francuska, SAD i Singapur i u Skupini D Mađarska, Italija i Japan.

Hrvatska je prije dvije godine na Banjici pod vodstvom Zorana Roje nanizala šest pobjeda protiv Srbije, Meksika, Francuske, Crne Gore, Rusije i Grčke i izgubila tek od Australije u finalu (4:6).

Na ženskom, pak, turniru u Shenzenu nastupit će devet reprezentacija: u Skupini A su Kina, Kanada, Velika Britanija i Italija, a u Skupini B Rusija, Australija, Francuska, SAD i Meksiko.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2011. u 21:36
    Singapur, J.Koreja...???!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2011. u 18:14
    Prvenstvo bez Hrvata i Crnogoraca nije relevantno prvenstvo, točka.
    Obrisan korisnik