Košarka

Montepaschi treća momčad Europe

Lovro Štrbinić • nedjelja, 08.05.2011.
Montepaschi treća momčad Europe
Foto: Kristijan Komarica

U terminu neuobičajenom za Euroligu susrele su se dvije poražene momčadi iz polufinala, Real Madrid i Montepaschi. Izgubljeni dvoboj u petak manje je traga ostavio na košarkašima talijanskog kluba koji su od samog početka preuzeli rezultatsku inicijativu i na kraju zasluženo u Sienu nose euroligašku broncu.

Prije dva dana ova dva kluba su ostala prekratka u nastojanjima da izbore finale košarkaške Eurolige, a danas su za "kaznu" morali odigrati dvoboj za treće mjesto u terminu koji je dosad bio neuobičajen za završne turnire velikih natjecanja. Izgleda da su poraz od petka lakše prebrodili igrači talijanskog kluba jer je početak dvoboja pripao upravo njima.

Već u prvim minutama nakon uvodnih koševa na obje strane igrališta Montepaschi radi seriju 10:0 i u sedmoj minuti dvoboja dolazi u osjetniju prednost. Do kraja prve četvrtine, ali i većim dijelom druge Talijani su uspijevali održavati Real na sigurnoj rezultatskoj udaljenosti, a tek krajem poluvremena Madriđani hvataju ritam u na odmor odlaze s prihvatljivih -4 (32:26).

Odmah na startu drugog dijela koševima veoma raspoloženog Sergija Llulla španjolska ekipa dolazi i na -3, ali potom serijom 13:2 Montepaschi povećava prednost na 14 poena razlike. Posljednjih deset minuta bilo je samo odrađivanje posla jer Real nije uspio ozbiljnije zaprijetiti. Činilo se da mogu vratiti neizvjesnost u dvoboj sredinom posljednje dionice kad su došli na 53:61, ali uslijedilo novih nekoliko vezanih koševa Montepaschija i tu je priči bio kraj.

Završilo je 82:60, a najefikasniji kod pobjednika bio je Lavrinovič sa 17 poena uz četiri asistencije. Moss je dodao 11, a McCalebb deset poena, dok je Milovan Raković uz osam koševa zabilježio i 11 skokova. U redovima Madriđana najviše je poena, čak 23, ubacio Llull, ali nitko drugi nije bio dvoznamenkasti strijelac. Ante Tomić zaustavio se na osam poena uz 50% šuta iz igre te je dodao sedam skokova, ali i četiri izgubljene lopte.

Euroliga, završnica

za 3. mjesto

Real Madrid62:80Montepaschi Siena

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Euroliga, završnica

za 3. mjesto

Real Madrid62:80Montepaschi Siena

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!