Tenis

Mektić srušio trećeg nositelja

Iz Sportskog parka Mladost:Ivor Krapac • srijeda, 11.05.2011.
Mektić srušio trećeg nositelja

Nikola Mektić prošao je novu prepreku u svojem uspješnom nizu na Pliva Zagreb Openu, započetom u kvalifikacijama. U osmini finala je s druge strane mreže bio treći nositelj Denis Gremelmayr, a 22-godišnji Zagrepčanin slavio je u tie-breaku trećeg seta - moglo je ići i lakše, Nikola je imao dvije lijepe prilike za brži kraj, no izvukao je stvar kada je postalo gusto u završnici meča...

Teški i neizvjesni mečevi već dugo nisu bili sretni Nikolu Mektiću, nije bilo sreće ni s tie-breakovima, s kojima je 22-godišnji hrvatski adut ove godine do Zagreba bio na 2-8 na razini višoj od Futuresa, na Challengerima i u kvalifikacijama dva ATP turnira, u Dohi i Marseilleu. Oba negativna trenda ovog puta nisu smetala - za proboj među posljednjih osam na zemlji Sportskog parka Mladost proslavio je 6:2, 5:7 i 7:6(6) protiv trećepostavljenog ljevorukog Nijemca Denisa Gremelmayra, 104. na svijetu, osiguravši četvrtfinalni ogled s Argentincem Diegom Junqueirom.

Nakon što je uvjerljivo prošao prvim setom, Nikola je dvaput imao priliku dovršiti stvar bez dodatnih komplikacija. U drugom setu vodio je s 4:1, u trećem s 4:2, no treći nositelj se oba puta vraćao nakon breaka zaostatka i natjerao hrvatskog kvalifikanta na ono što nije želio - još jedan tie-break na Challengerima, prvi ove sezone u Zagrebu.

Treće četvrtfinale na Challengerima

Mektić će u petak treći put igrati u četvrtfinalu na turnirima ovog ranga. Oba dosadašnja dogodila su se lani - u lipnju je bio je među osam u Bytomu, uz poraz od Jaroslava Pospišila, dok ga je početkom studenog u Astani u hrvatskom ogledu pobijedio Ivan Dodig.

Bez obzira na sve loše što mu se ove godine dogodilo u takvim situacijama, Mektić ovog puta nije popustio, iako je i u tie-breaku dvaput morao lomiti Gremelmayra. Nakon zaostatka od 6:4, Nijemac je izvukao dvije meč-lopte, no treća, kod 7:6 za Nikolu, donijela je kraj.

"Iskreno, radije bih izgubio nekim drugim rezultatom umjesto da povedem sa 6:4, pa da to ispustim", osvrnuo se Mektić na sretno okončani tie-break, dodajući da je Nijemac od igrača koji mu nikako ne odgovaraju: "Znao sam nešto o njemu, ima neugodan bekhend, puno je zabio, dok me s forhend-spinom dosta razvlačio i bilo mi je neugodno protiv njega".

Za razliku od tri pobjede u kvalifikacijama i prolaza kraj Petera Luczaka na startu glavnog turnira, ovog puta Nikola je ispustio set, ali za ovaj meč je i očekivao da će biti teži: "S Luczakom je bilo lakše jer ga bolje poznajem, znam i što mogu očekivati od njega, dok s Gremelmayrom nisam mogao predvidjeti što će odigrati".

Mektić je, tako, proslavio i petu pobjedu od proteklog vikenda i početka kvalifikacija, sada ima i umora, ali ne toliko da se ne našali da će ga, s obzirom da igra dan za danom, više odmora do petka možda i izbaciti iz ritma. Nadajmo se da će za dva dana protiv Junqueire sve ostati samo na šali...

ATP Challenger Pliva Zagreb Open, 11.5.2011., osmina finala: Mektić (Hrvatska, Q) - Gremelmayr (Njemačka, 3) 6:2, 5:7, 7:6(6), Junqueira (Argentina) - Alcaide (Španjolska, Q) 7:6(4), 6:2, Souza (Brazil) - Knittel (Njemačka) 6:4, 6:1.

Parovi, prvo kolo: Harrison/D. Martin (SAD) - Slanar/Zelenay (Austrija/Slovačka, 1) 5:7, 7:5, 10:6, Bednarek/Kowalczyk (Poljska, 3) - Vemić/L. Zovko (Srbija/Hrvatska) 6:4, 6:7(10), 10:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaATP Tour
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!