Ostali sportovi

Primorac osigurao sedme OI

Mario Glasnović • subota, 14.05.2011.
Primorac osigurao sedme OI
Foto: FaH

Najbolji hrvatski stolnotenisač Zoran Primorac osigurao je novi nastup na Olimpijskim igrama. Primorac je prolaskom u drugo kolo Svjetskog prvenstva osigurao put u London, iako je poražen u nastavku turnira. 42-godišnjem Primorcu ovo će biti čak sedme Olimpijske igre u karijeri.

Zoran Primorac prolaskom u drugo kolo na Svjetskome prvenstvu u Rotterdamu ispunio je olimpijsku normu i osigurao nastup na Olimpijskim grama u Londonu. Hrvatski stolnotenisač pobjedom protiv Iranca Noshada Alamiyana prošao je u drugo kolo gdje je izgubio od 21. igrača svijeta, njemačkog reprezentativca Patricka Bauma.

42-godišnjem Primorcu ovo će biti čak sedme Olimpijske igre. Prvi puta je nastupio 1988. godine na Igrama u Seulu gdje je osvojio srebrnu medalju u paru s Lupulescuom. Na posljednjim Igrama u Pekingu Primorcu je malo nedostajalo za prolazak u polufinale.

Dodajmo da je i drugi hrvatski stolnotenisač završio nastup na Svjetskome prvenstvu. Andrej Gaćina u drugome kolu nije imao šanse protiv najboljeg igrača svijeta, Kineza Hao Wanga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.05.2011. u 07:07
    neče biti... 17.5. u SN objavljeni su svi koji idu na OI- direkt, Primorca nema na spisku...Mario - molim provijeri..,.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.05.2011. u 12:16
    Zoki šefe!
    Obrisan korisnik