Ostali sportovi

Argentinac najbrži na Premanturi

Sportnet • ponedjeljak, 16.05.2011.
Argentinac najbrži na Premanturi

U organizaciji Kluba brdskog biciklizma i ekstremnih sportova (KBBXS) Adrenalina iz Pule, ove nedjelje, 15. svibnja 2011. održana je 15. XCO Premantura - brdsko-biciklistička utrka kategorije C2 upisana u kalendar Svjetske biciklističke federacije (UCI). Utrka se bodovala za kup Hrvatske i Alpe Adria kup.

Nastupilo je ukupno 168 natjecatelja u više kategorija. Natjecatelji su došli iz devet zemalja, i to iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske, Srbije, Austrije, Argentine, Južnoafričke Republike i Grčke. Na utrkama kategorija Elite i Juniora natjecatelji su se borili za osvajanje vrijednih UCI bodova. UCI bodovi ih vode do Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Najavljena kiša poštedjela je kategorije Veterana i Rekreativce u prvoj utrci, no padala je cijelo vrijeme utrke za kategorije Elite i Juniore te tako dodala jednu novu dimenziju utrci.

U kategoriji Elite, nastupilo je ukupno 44 muška natjecatelja te je konkurencija bila vrlo velika.

Najbolji natjecatelj na utrci bio je Catriel Soto iz Argentine koji nastupa za talijansku ekipu Protek. Soto je šest krugova i ukupno 30 km prešao za sat i 28 minuta te je tako postavio novi rekord kruga koji iznosi 13 minuta i 34 sekunde. Drugi, s tri minute zakašnjenja, bio je Gehbauer Robert iz Austrije (Arbo KTM), a treći Calitz Dominic iz Južnoafričke Republike (Protek). Najbolje plasirani hrvatski natjecatelj bio je Đani Simčić (BGK Tuškanac).

U kategoriji Elite za žene, najbrža je bila bivša svjetska prvakinja u kategoriji "Do 23" te trenutno 12. u svjetskom kupu, Tanja Žakelj iz Slovenije, ispred klupske kolegice Nine Homovec (MBK Orbea Geax). Na treće mjesto plasirala se Andrea Kiršić (BGK Tuškanac).

Prvoplasirani junior je Robi Šujević iz BBK Istra Bike Labin ispred Gregora Dimica (ŠD Energija) i Petra Vukovića (BK Buzet).

U kategoriji Kadeta pobijedio je Sandi Bažon (MTB Istra Pazin), u kategoriji početnika "Do 15" David Ferenčić (Meridiana Kamen), a u kategoriji "Do 13" Karlo Brajković (MTB Istra Pazin).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!