Košarka

Cedevita spasila i osigurala prednost

Ante Zovko • srijeda, 18.05.2011.
Cedevita spasila i osigurala prednost
Foto: FaH

Kako se i predviđalo, polufinalni ogled Cedevite i Cibone donio je mnogo neizvjesnosti, a na kraju tvrde utakmice domaćin i favorit obranio je prednost domaćeg terena sa 75:72. Međutim, pitanje je hoće li uspjeti sve riješiti u Draženovu domu jer se Cibona pokazala jako žilavom.

Za razliku od ogleda Zadra i Zagreba, susret u Sutinskim vrelima ponudio je puno neizvjesniju i tvrđu predstavu u kojoj se nijedna momčad dugo nije mogla odvojiti. Kad se činilo da će to u zadnjoj četvrtini učiniti Cedevita, Cibona se vratila borbenom igrom i na kraju propustila priliku da utakmicu odvede u neizvjesnost produžetka.

Cibosi ipak imaju dosta razloga za optimizam jer su pokazali kako se mogu ravnopravno nositi s favoriziranim sugrađanima, a u nedjelju u Draženovu domu ostaje veliko pitanje hoće li se serija vratiti u Podsused.

U skladu s najavama, Cibona se postavila čvrsto i nije dopustila da Cedevita u početku digne atmosferu u dvorani. Dapače, gosti su uglavnom vodili u početku i okončali prvi dio prednošću 18:16. Održavali su takvu prednost i u početku nastavka, ali onda je situaciju preokrenuo Dontaye Draper.

Zaredao je s nekoliko uzastopnih poena i preokrenuo rezultat. Pokušao ga je Vranković omesti time-outom, ali ni to ga nije izbacilo iz ritma. Gotovo zahvaljujući samo njemu prednost Cedevite je prvi put malo narasla (35:27). Probudio se Bogdanović i zatim sličnom predstavom vratio Cibose u egal, pa i u prednost pred odlazak na odmor. I kraj druge četvrtine gosti su dočekali u plusu - 41:39.

Dvije trice Damjana Rudeža možda su domaćim navijačima dali nadu da bi mogla krenuti serija Cedevite na početku nastavka, ali gosti se nisu dali i nastavilo se igrati koš za koš. Draper je konačno dobio malo pomoći od Wrighta i Žižića i Cedevita je kraj treće četvrtine konačno uspjela povesti (58:53).

Utakmica se počela lomiti sredinom zadnje četvrtine. Prvo je trica Baždarića donijela plus sedam, a minutu kasnije Wright novom tricom postavlja 71:60. Međutim, Cibosi su se odbijali predati, a u igri su ih držali poeni Zubčića i Baraća.

Zubčića je bilo posvuda i uglavnom zahvaljujući njegovoj raznovrsnoj igri Cibona se u posljednjoj minuti našla na samo dva poena zaostatka (73:71) i krenuli su prekršaji u zadnjim sekundama. Bogdanović pogađa jedno od dva bacanja (73:72), a nakon nekoliko promašaja njegovih suigrača s linije, Marino Baždarić postavlja s dva bacanja konačni rezultat. Pokušao je Bogdanović tricom izboriti produžetak, ali neuspješno i prekasno.

Draper je vukao Cedevitu na početku, ali se njegov doprinos potpuno izgubio u drugom poluvremenu. Na kraju je ima 20 poena, četiri skoka i četiri ukradene lopte. Puno je važniju ulogu u zavešnici odigrao Wright (14 poena, tri skoka, dvije ukradene lopte). 14 je imao i Baždarić, deset je ubacio Rudež, a jedan manje Žižić (pet skokova).

Prvo ime Cibosa, i cijele utakmice bio je Tomislav Zubčić sa sjajnom statistikom - 17 poena, devet skokova, tri ukradene lopte, dvije asistencije. Isto toliko postigao je Bogdanović, ali kao i Draper, većinu u prvom poluvremenu. Još će neko vrijeme žaliti zbog slobodnih bacanja u zadnjoj minuti. Odličnu podršku pružio je Pankracije Barać (16 poena, četiri skoka, tri ukradene lopte).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.05.2011. u 11:20
    Šteta što se nakon razlaza s nosonjom nije odma uzelo Joketa, Zula je bivši trener. Tijekom utakmice mi nije bilo jasno što Miljković radi na terenu međutim u završnici sam shvatio da je on obrambeno u odnosu na Vrbanca bog. Za pobjedu Cibone u nedelju biti će svakako potrebno da Vrbanc ima neki... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2011. u 09:11
    uzbudljiva tekma. čestitke cedeviti na zasluženoj pobjedi, a mojoj ciboni više mirnoće i sreće u nedjelju-možemo ih dobiti! objektivno, kako sam i jučer napisao, cedevita prolazi s 2-1 dalje, jer su jači. teško se u 2 ili 3 tekme oduprijeti klubu koji je igrao F4 eurocupa, kada u momčadi imaš... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2011. u 00:48
    Jako uzbudljiva tekma..Cedevita je jača momčadski ali srcem ih Vukovi mogu slomit u nedjelju..LJUDI(CIBONAŠI) SVI SMO IM DUŽNI POMOĆI SVOJIM NAVIJANJEM!! Pa nadajmo se vratiti seriju u Podsused a tamo je onda sve moguće ponovo...Heja, heja Cibosi!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.05.2011. u 00:47
    A joj nasto je spala hr kosarka ...ne znam jer gore ono jucer ili danas ...pa od 4 ekipe da se sastavi jedna nebi prosla kvalifikacije za euroligu sa sva 4 trenera ... ovo danas kad gledam kao da je 3 liga zapad nekad ...pescenica protiv maksimira ...pa debeli simon ( vjerovatno otac od danasnjig... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.05.2011. u 23:47
    nešto san načuja da je joke tija tući Acu. Ima li koji očevidac? Jučer je u Zadru Simon posla publiku u kurac i zakuva s.ra.nje.
    Obrisan korisnik