Košarka

Joke: "Moraš biti sretan kada ovako 'grizu'"

Iz Doma Dražena Petrovića:Ivor Krapac • ponedjeljak, 23.05.2011.
Joke: "Moraš biti sretan kada ovako 'grizu'"
Foto: Davor Sajko

Iako je svjestan da je pred njima još posljednji dio posla u polufinalu hrvatskog prvenstva, u potrazi za iznenađenjem protiv Cedevite, Josip Vranković nije skrivao zadovoljstvo nakon što su na domaćem parketu slavili uvjerljivu pobjedu i odgodili odluku u borbi za finale. Kao što, uostalom, svoje zadovoljstvo i sreću nisu skrivali ni Cibonini igrači, koji su nakon utakmice slavili s navijačima. S druge strane, Aco Petrović očekuje da će njegova momčad u srijedu biti drugačija, puno bolja...

Bilo je naznaka i ranije, kada se Cibona borila za ulazak u doigravanje, ali tek druga polufinalna utakmica protiv Cedevite je u punoj mjeri pokazala da su se Cibosi podignuli otkako ih je preuzeo Josip Vranković. S obzirom na to, trener Cibosa mogao je biti zadovoljan - nije mala stvar osigurati pobjedu nad polufinalistom Eurokupa već nakon prvog poluvremena, koje su završili s +30.

"Ovo je bila mentalno naša najjača utakmica otkako sam s momčadi, odigrali smo je najbolje, pogotovo na otvaranju", opisao je Vranković 40 minuta u kojima su osigurali povratak u Sutinska vrela: "Otkako sam ih preuzeo, mentalitet mojih igrača je ove večeri najviše došao do izražaja. Možemo govoriti o neiskustvu, ali ovi momci moraju biti gladni uspjeha i gladni košarke, ovog puta su to pokazali i zaista sam zadovoljan".

Vezane vijesti

Cibosi su nakon pobjede proslavili kao da je polufinalnoj seriji već kraj, ali trener im to ne zamjera: "Mislim da imaju pravo proslaviti nakon ovakve utakmice, ako su se proveselili, to je super - no, moraju biti svjesni da je u srijedu nova utakmica u kojoj i fizički, a i glavama trebaju biti spremni. Vjerujem da na našu stranu ide to što će Cedeviti biti psihološki uistinu teško odigrati ovu treću utakmicu".

"Nisam bio nezadovoljan ni nakon naše prve utakmice u ovom polufinalu, nekada lopta neće u koš, bilo je i previše promašenih slobodnih bacanja, ali u svakoj utakmici radimo određeni iskorak. Dva mjeseca je premalo da se sve podigne, radimo na treninzima, polako se otvaraju neke stvari, bilo je tako i ovog puta, a to mi daje nadu i vjeru prije srijede u Sutinskim vrelima".

"Moram biti sretan što sam dobio toliko mladih igrača koji mentalno grizu, koji su unutra, to me kao trenera ispunjava. Danas su sve odradili kvalitetno, imali su pristup, želju, volju, taktički dio, sve je bilo na mjestu", zaključio je Joke, dodajući i slikovit opis što traži od svoje momčadi - i sve češće i dobiva, s agresivnošću već u ranoj fazi napada.

"Kada sam preuzeo ekipu, mi smo bili lovine, a sada smo lovci i uvijek idemo na prvu. Kada imaš mlade ljude, moraš ih tjerati i od njih tražiti još i više, to sam i najviše tražio od njih - da mi budemo lovci, a ne lovine".

Petrović je dugo tražio raspoložene, u drugom dijelu pronašao jednoga, ali tada više nije bilo prostora ni vremena za povratak: "Kada rezultat drastično pada, u tom trenutku je teško naći igrače koji imaju energiju, a tu pozitivnu energiju pronašli smo kod Hrvoja Kovačevića".

U drugoj četvrtini probao je s Frankom Kaštropilom pod košem, nije išlo: "Franko je u nedavnoj utakmici odigrao vrlo dojmljivo protiv Cibone, ali ovog puta su u tim trenucima imali Zubčića na 'petici' i to mu je bilo teško braniti. Činjenica da imamo problema s 'peticama', Corsley Edwards nije kao prije ozljede, Žižić ulazi u probleme s osobnima i s njime moramo biti oprezni, tu je i Franko - svjestan sam da postoje problemi, od toga ne možemo pobjeći".

Dok je Vranković isijavao zadovoljstvo, Aci Petroviću preostaje podignuti njegovu momčad da u srijedu bude puno bolja nego ove nedjelje. Aco je priznao da su ovog puta nadigrani ("Cibonina pobjeda je evidentno zaslužena, igrali su sjajno"), a u njegovoj ga je momčadi ponajprije zasmetao ulazak u utakmicu: "Negativno je što smo kod 11:9 ušli u lošu selekciju šuteva i izgubili nekoliko lopti, Cibonini igrači su brži i atletski jači i nakon toga su nas 'izmasakrirali'".

"Nijedan od startera nije mogao držati svojeg suparnika 'jedan na jedan'", dodao je Cedevitin trener o obrambenoj nemoći svoje momčadi, priznajući da je kod 30 razlike na poluvremenu sve bilo jasno: "U drugom poluvremenu smo samo htjeli odigrati sa što više energije i dati neke smjernice za srijedu".

"Ovakve stvari se događaju, jedan dan dobijete, drugi izgubite, logično je da toga ima kada igraju kvalitetne momčadi. Tako je svuda u svijetu, ne samo kod nas", zaključio je Aco, usmjerujući misli prema odlučujućoj utakmici, uz odbijanje priče o psihološkom pritisku: "Do srijede imamo vremena, stignemo se oporaviti i energetski stajati kvalitetnije - od te priče o psihologiji smo napravili cirkus, razgovara se samo o tome, stoji jedino da smo i jedni i drugi 40 minuta udaljeni od finala, a siguran sam u srijedu nećemo izgledati kao u prvom poluvremenu ove utakmice".

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.05.2011. u 17:05
    Sumnjam da ce u Maccabi jer su popunjeni na 4. Eliyahu, Blu, Macvan... A Caja je vec uzela 4 ove godine u liku Dragicevica.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2011. u 15:05
    Aco je trener gubitnik! S ovakvom momčadi u koju je ulupano poprilično Tedeschijevih deviza nije ništa napravio u NLB-u a i u PH najvjerojatnije ispada od Cibone! Cibona je jučer pored njih izgledala kao Chicago iz Jordanove ere. Obrana je bila nepostojeća, kroz reket su se šetali Rozić... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2011. u 14:30
    previse su slavili, pa je cedevita favorit
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2011. u 11:00
    Puno se raspravlja o Euroligi, u ovome ternutku je to potpuno nevažno. Ne sječam se tako dobre atmosfere na jednoj utakmici. Za Cibonu nije nikkv smak svjeta što ih nema sljedeće godine u El, glavni motiv bi trebala biti regionalna liga i plasmana na F4!! Heja heja Cibosi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.05.2011. u 10:18
    joku za izbornika...ah da već je izbornik,nema veze
    Obrisan korisnik