Košarka

Popovićevi uvjerljivo do prednosti u seriji

Ante Zovko • srijeda, 01.06.2011.
Popovićevi uvjerljivo do prednosti u seriji
Foto: Nikola Movrić

U polufinalnoj seriji ruskog prvenstva sa hrvatskim štihom Uniks Marka Popovića nije ostavio mnogo šanse Himkiju u prvoj utakmici.

U finalu ruskog prvenstva sigurno će zaigrati bar jedan hrvatski košarkaš. Nešto bliže tome je Marko Popović čiji je Uniks u prvoj polufinalnoj utakmici svladao Himki Krešimira Lončara i Zorana Planinića 70:59.

Pobjednik Eurokupa i prvi nositelj doigravanja na domaćem je parketu od početka držao prednost i nije ju ispuštao do kraja. Gosti su nizom osobnih još olakšali domaćinu koji je do poluvremena imao dvoznamenkastu prednost. U zadnjoj dionici moglo je doći do neizvjesnosti, kad je razlika smanjena na šest poena, ali Moskovljani to nisu iskoristili.

Prvo ime susreta bio je Popovićev suigrač, centar Maciej Lampe s 22 poena i devet skokova, dok je naš igrač postigao 16 poena. Kod Himkija Lončar je imao deset poena i devet skokova, a Planinić četiri poena i sedam skokova. Najučinkovitiji je bio Fridzon s 15 poena.

Druga utakmica bila je mnogo zanimljivija neutralnim promatračima. Branitelj naslova CSKA svladao je Lokomotiv 77:71 nakon izjednačene tri četvrtine i konačne prijelomnice sredinom četvrte.

Kod domaćina Holden je imao 19 poena, Kaun jedan manje, a Hrjapa osam poena, osam skokova i deset asistencija. Za Lokomotiv Wilkinson je imao 19 poena, a Chalmers 18.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!