Nogomet

Modrić: "Sretan sam zbog skandiranja"

S Poljuda:Bernard Jurišić • subota, 04.06.2011.
Modrić: "Sretan sam zbog skandiranja"
Foto: Bruno Karadža

Pet šestina utakmice protiv Gruzije hrvatska nogometna reprezentacija "štemala" je "betonski bunker" gostiju. A onda u dvije minute sve preokrenula. I rezultat i dojam i emocije. Igrači su ipak s olakšanjem otišli na godišnji...

Erupcija sreće i slavlja miješala se Poljudom. Napokon je skinuta ona "ukletost" splitskog stadiona, hrvatska nogometna reprezentacija 3. lipnja 2011. ostvarila je svoj prvi trijumf na Poljudu.

"Nisam znao da neće biti navijanja u prvih 14 minuta, pa me malo zbunilo kad je sve počelo grmjeti u 15. minuti. Navijanje je nakon toga bilo sjajno, hvala navijačima što su nas nosili cijelu utakmicu. Uvijek su kvalifikacije teške, svi su protivnici neugodni, ali ovo je velika pobjeda koja će na kraju biti ključna", izjavio je nakon utakmice Eduardo da Silva, koji danas nije zabio, ali jest asistirao Kaliniću za pobjednički pogodak.

A Kalinić je u drugih 45 minuta donio dodatnu energiju, činilo se da je bio za nijansu uspješniji od Nikice Jelavića u hrvanju s gruzijskom obranom, a dobru partiju okrunio je prvim velikim reprezentativnim pogotkom.

"Teško je bilo probiti gruzijski bunker, malo su prostora ostavljali. Poljuljao ih je naš prvi gol i na najbolji smo mogući način iskoristili to vrijeme. Mislim da smo s ovom pobjedom opet zakoračili na pravi put prema Europskom prvenstvu".

Izjednačenje je donio Mario Mandžukić, koji je prvi put u svojoj karijeri doživio ovacije s poljudskih tribina. Vidjelo se na njegovom licu da mu je godio pljesak splitske publike, kao i sjajan finiš sezone u kojoj je pogocima sačuvao Wosfsburgov prvoligaški život.

"Bez obzira što je bilo teško, svi smo vjerovali u tu pobjedu i silno smo je željeli. Primili smo gol iz ničega, no preokret je pokazao koliko karaktera ima ova momčad. Publika nas je nosila do pobjede", zastao je Mandžukić i proširio zadnju rečenicu:

"Publika je bila sjajna, uživancija je igrati u ovakvom ambijentu, kad te splitska publika ovako nosi. Ja sam dosad uglavnom bio na 'suprotnoj strani', ali ovo što sam doživio na kraju utakmice uvijek ću pamtiti. Sretan sam i jedva se čekam opet vratiti u Poljud s reprezentacijom".

Sličan je "kontakt" sa splitskom publikom imao i drugi bivši Dinamovac Luka Modrić. Njegovo se ime skandiralo i na sjeveru i na istoku, a Luka je uzvraćao na podršku pljeskom prilikom izvođenja kornera.

"Eto, i ja sam doživio da mi se na Poljudu skandira, moram priznati da sam to dugo čekao i želio. Nadam se da ćemo opet igrati u Splitu, navijanje je bilo sjajno."

Motor našeg veznog reda rekao je da ni u jednom trenutku nije sumnjao u pozitivan ishod. "Pogodili smo tri vratnice, njihov vratar radio je čuda, ali nismo odustajali, stalno mi je bilo u glavi da jedna mora ući. Kad smo zabili prvi gol pomislio sam da im možemo zabiti i drugi dok se ne snađu i to se i dogodilo. Ovo su velika tri boda."

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mihalj05.06.2011. u 18:10
    to si radile pojedine budale kad je dudu igrao za dinamo i to nema apsolutne nikakve veze s ovom temom i repkom zato ne trolaj al valjda mora bit jedan 'genijalac' s ovakvim postovima
    Mihalj
  • Mihalj05.06.2011. u 18:08
    navijanje niš posebno iskrenom, pokušalo se nakon 15. tj. krenulo je jako al mislim da je publika bila malo u grču jer se vidjela kolko se repka muči. al sve u svemu treba igrat i protiv izraela u splitu i nadam se da marković and co. to neće upropastit. mislim da će tad bit sjajno,repka se vratila... [više na forumu]
    Mihalj
  • salbunjer04.06.2011. u 19:10
    Slažen se, navijanje do prvog gola, nula bodova. Ali ako se samo sitin zadnje utakmice na kojoj san bija u Maksimiru (protiv Ukrajine) onda je i ovo jada bili svemirski brod za atmosferu u Zagrebu.
    salbunjer
  • Obrisan korisnik04.06.2011. u 15:45
    torcida se obrukala...najavljivali su pakao a dogodilo se NIŠTA...prvo su vrijeđali ljude koji su htjeli navijat od prve minute onda su se kao pokrenuli i izazvali prekid nakon kojeg smo dobili gol, pa onda muk do našeg gola...jako slabo
    Obrisan korisnik
  • Dalmatinac8804.06.2011. u 15:40
    Svaka čast Mandžukiću i drago mi je da se Klasnić vratija
    Dalmatinac88