Ostali sportovi

Slovenci dominirali Infinitus adventureom

Davor Sajko • srijeda, 08.06.2011.
Slovenci dominirali Infinitus adventureom

U subotu, 04.06.2011. na području jugoistočne Istre održala se treća po redu pustolovna utrka koja je ove godine imala naziv "Infiniutus adventure race 2011" – u organizaciji sportsko rekreativne udruge Infinitus, a pod pokroviteljstvom Općine Medulin, Medulin Active i Općine Marčana.

Na području od Raškog kanala pa sve do Medulina, natjecalo se 102 natjecatelja podjeljena u 51 tim. Natjecali su se u dvije kategorije, lakšoj – LIGHT varijanti dužine 40 kilometara i onoj težoj – ULTRA dužine 70 kilometara.

U LIGHT utrci i u ukupnoj i u muškoj kategoriji dominirali timovi iz Slovenije. Pobjedu je odnio tim "Hopla Konopla SD HSL" u sastavu braće Urbanija, Miha i Blaž. Oni su stazu sa 10 kontrolnih točaka prošli za 4:34 sati. Sa četiri minute zaostatka, drugoplasirani su bili "Arco team" - Primož Verbič i Franci Soklič, dok je treće mjesto osigurao "Maribor team" - Klemen Kotnik i Mario Štefok sa vremenom 5:03 sati.

Zanimljivo je da je nakon korekcije vremena zbog kronometarskog starta i kalkulacije bonus minuta koje su timovi dobivali za svaku pogođenu metu na paintball terenu, "Maribor team" bio samo devet sekundi brži od "Adrenalina adventure team-a" domaćina Kristijana Zrinića i Gorana Vorkapića.

U kategoriji mješovitih timova pobjedu je odnio slovensko – hrvatski tim "AV" u sastavu Andraž Hribar (trenutno najbolji slovenski orjentacist) potpomognut domaćom snagom Vedrane Maršić. Pobjedničko vrijeme je iznosilo 5:05 sati, a sa 19 minuta zaostatka na drugo se mjesto plasirao tim "Pupetto" - Ivana Kastalc i Goran Čertanc. Treći su nakon 6:33 sati ciljem prošli "Papamobil" - Edita Papa i Hrvoje Dukić.

U ULTRA varijanti utrke, u ukupnoj i muškoj kategoriji pobijedio je tim "Lima Salomon" - Rajko Kračun i Tilen Potočki nakon napornih 8:17 sati i preko 70 kilometara staze na kojoj su morali prikupiti svih 17 kontrolnih točaka. Drugo mjesto zauzeli su također Slovenci, tim "Intersport Genesis" - Klemen Udovič i Robert Pobežin sa vremenom 8:25 sati. Domaći tim "V V Z Zemlja-ci Pro" osigurao je treće mjesto sa samo pet minuta zaostatka iza Interspor Genesis-a.

U mješovitoj kategoriji timova, pobijedili su "Lovci na vjetrenjače" - Inga Presker i Davor Roce sa vremenom 9:43. Drugoplasirani su ciljem prošli "Gospon i Gospođa" - Marko Orešković i Tea Đurek nakon 11 sati i 30 minuta, a samo osam minuta nakon njih, trećeplasirani su bili "Perpetum funride" - Paula Vrdoljak i Marin Rušpić, (svi iz Hrvatske).

Utrka je startala kronometarskim startom iz Raklja, 25 km od Pule, trčanjem te su Light timovi u uvali Kalavojna ušli u kajake i veslali do Krničkog porta. Pritom su morali preplivati 200-ak metara, a zatim su nastavili trčati do Kavrana skupljajući pritom kontrole i koristeći orijentaciju, koja u ovom natjecanju od svih faktora ima najveći utjecaj na rezultat.

"Ultraši" su za to vrijeme već prikupili kontrole i zaveslali do uvale Budava. Natjecatelji u lightu su zatim krenuli prema Kavranu gdje su preuzeli bicikle i uputili se na paintball gađanje i hodanje po traci – slack line koju je pripremio Paintball klub Proština.

Nakon najatraktivnijeg dijela utrke natjecatelji su imali zadatak prikupiti još četiri kontrolne točke prije ulaska u cilj na Medulinskoj rivi. Natjecatelji u ultri nisu imali tako lagan zadatak i čekalo ih je još 10-ak kontrolnih točaka pa su čak i domaćini griješili u određivanju najbržih puteva prema cilju. Da je orijentacija vrlo bitna, dokazuju i posljednji timovi koji su zajedno ušli u cilj nešto 22:30 sati na terenu sa svjetlima na kacigama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!