Ostali sportovi

Zrmanja ima novog kralja

Davor Sajko • utorak, 14.06.2011.
Zrmanja ima novog kralja

Iako je SUP (stand up paddling) sport koji u Hrvatskoj tek hvata korijenje, drugu godinu zaredom na Zrmanji se tražio najbolji u 12 kilometarskoj utrci od Obrovca do Novigradskog mora.

Zagrebački je SUPer surfers challenge kroz Zagreb i po Jarunu bio je odlična uvertira za ovogodišnju sezonu stand up paddlinga što je rezultiralo povećanim zanimanjem za utrku na Zrmanji i bilo je potrebno mjesto u glavnoj utrci tražiti kroz kvalifikacije.

Poredak (M)

1. Marko Štefančić (HR)
2. Toni Zupančič (SLO)
3. Saša Horvat (HR)
4. Matej Carić (HR)
5. Ernest Kiseljak (HR)
6. Mislav Pukljak (HR)
7. Vjenceslav Mužević (HR)
8. Mafy Mafus (HR)
9. Davor Sajko (HR)
10. Boris Štefančić (HR)
11. Danijel Bozajić (HR)
12. Petar Pukljak (HR)
13. Alen Kaitazi (HR) – odustao

Subotnje kvalifikacije su definirale 16 najboljih za nedjeljnu glavnu utrku u dužini od 12 kilometara od Obrovca do ušća Zrmanje u Novigradsko more. Osim zaljubljenika u ovaj sport iz Hrvatske, svoje mjesto u utrci osiguralo je i dvoje Slovenaca, jedan u muškoj, a druga u ženskoj konkurenciji.

Inspirirani prošlogodišnjim pričama većini je bio cilj završiti ovu zahtjevnu dionicu, dok se među prošlogodišnjim natjecateljima javilo izrazito rivalstvo. Osmišljavale su se strategije te se dobro proučila i sama Zrmanja, kao i cijeli kanjon. Bura koja se očekivala u kanjonu nije puhala, ali je puhao jugozapadnjak koji je iznenadio sve sudionike, ali ovaj put vjetrom u leđa što je cijelu utrku ubrzalo te je pobjedničko vrijeme bilo 12 minuta bolje u odnosu na prošlogodišnje.

Poredak (Ž)

1. Sandra Štefančić (HR)
2. Špela Buh (SLO)
3. Marina Garić (HR)

U kraljevskoj utrci sudjelovalo je 13 muškaraca i tri žene, a sveukupno je šest natjecatelja po prvi put stalo na daske te se kvalificiralo za kraljevsku utrku. Osim najmlađeg natjecatelja (14) koji je odustao na polovici staze svi ostali su uspješno završili utrku dugu 12 km od Obrovca do ušća Zrmanje u Novigradsko more. Pobjednik je stazu prošao za 1:21 sati.

Ovo je druga utrka SUPer Surfers Cro Challenge kupa koji je ove godine objedinio natjecanja u ovoj disciplini. Na taj način spojeni su more, jezero i rijeka na različitim krajevima Hrvatske upravo stand up paddeling-om, a Zrmanja je postala i ostala fizički najzahtjevnija i najduža dionica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!