Rukomet

Löwen traži ulaznicu za Ligu prvaka

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 27.06.2011.
Löwen traži ulaznicu za Ligu prvaka

U Beču je danas održan ždrijeb za kvalifikacijske turnire rukometne Lige prvaka i prvakinja, a dodijeljena su i njihova domaćinstva.

VELUX EHF Liga prvaka

Liga prvaka 3. i 4. rujna donosi tri kvalifikacijska turnira, kao i Wild Card turnir, za nastup u najprestižnijem klupskom rukometnom natjecanju.

Utakmice će se igrati na principu Final Foura, dakle, s dva polufinala prvi dan te utakmicom za treće mjesto i, naravno, finalom sljedeći dan. Samo će tri pobjednika dobiti priliku nastupiti u grupnoj fazi same Lige prvaka. Momčadi koje će završiti na drugom i trećem mjestu zaigrat će u trećoj rundi EHF Kupa, dok će četvrtoplasirane ekipe ući u drugu rundu EHF Kupa.

Turnir u grupi 1 organizirat će slovački Tatran Prešov koji će se u prvom polufinalu svoje grupe sastati s portugalskim Portom. U drugom polufinalu zaigrat će AEK Atena iz Grčke i srpski Partizan iz Beograda.

Grupu 2 ugostit će turski Bešiktaš koji će se u polufinalu suprotstaviti švedskom Sävehofu, dok u drugom polufinalu igraju Dinamo-Minsk i aon Fivers.

Izraelski Maccabi posebnim je ždrijebom dobio domaćinstvo treće grupe. Domaćin će se tako u prvom polufinalu susresti s makedonskim Metalurgom, dok će u drugom polufinalu zaigrati islandski klub FH Hafnarfjördur te norveški predstavnik Haslum HK.

EHF je za Wild Card turnir primio ukupno pet zahtjeva, a mjesto u turniru dobila su četiri kluba: španjolski Valladolid, njemački Rhein-Neckar Löwen, francuski Dunkerque HB Grand Littoral te poljski Kielce. Za domaćina turnira još se čekaju zahtjevi stoga će on biti kasnije poznat. Zahtjev Danskog rukometnog saveza za nastupanjem Skjern Handbolda na Wild Card turniru EHF je odbio.

EHF Liga prvakinja

Ženski rukometni klubovi će za nastup u Ligi prvakinja morati zaigrati kroz dvije faze kvalifikacijskog turnira i, naravno, biti među najboljim momčadima.

Prva faza kvalifikacijskog turnira na rasporedu je 2., 3. i 4. rujna, a na njemu će momčadi biti podijeljene u dvije skupine. Svaka će ekipa zaigrati sa momčadima svoje grupe te će nakon tri utakmice pobjednici skupina te drugoplasirani obiju grupa otići u sljedeću fazu kvalifikacijskog turnira, dok će preostale momčadi nastupiti u drugoj rundi Kupa pobjednika kupova.

Posebnim ždrijebom odlučeno je kako će grčki Ormi-Loux Patras ugostiti grupu A u kojoj se još nalaze i nizozemski MizuWaAi/Dalfsen, švicarski LC Brühl Handball te portugalski Gil Eanes-lagos.

Domaćinstvo grupe B pripalo je turskom Üsküdaru Belediyesiu koji će se suprotstaviti srpskom Zajecaru, slovačkom klubu IUVENTA Michalovceu te češkoj momčadi Britterm Veseli.

U drugoj fazi kvalifikacijskog turnira za Ligu prvakinja četiri momčadi bit će smještene u četiri grupe koje će odigrati četiri turnira 17. i 18. rujna. Turniri će se također igrati principu Final Foura, dakle, s dva polufinala prvoga dana te utakmicom za treće, odnosno, četvrto mjesto, sljedećeg dana. Samo će četiri pobjednika dobiti pravo nastupa u grupnoj fazi Lige prvakinja, dok će drugoplasirane i trećeplasirane momčadi zaigrati u trećoj rundi Kupa pobjednika kupova. Četiri posljednje ekipe također će igrati u Kupu pobjednika kupova, no one će se pridružiti drugoj rundi.

Danski Viborg dobio je čast organizirati turnir grupe 1 gdje će u prvom polufinalu zaigrati Jolidon Cluj i pobjednik grupe B prvog kvalifikacijskog turnira. Drugo će polufinale, pak, biti okršaj domaćina i ruskog Rostov Dona.

Drugu grupu ugostit će makedonski Metalurg koji će u drugom polufinalu igrati protiv španjolskog kluba Elde Prestigio. Prvi polufinalni par čine norveški Byasen i drugoplasirana momčad grupe B prvog kvalifikacijskog turnira.

Domaćin treće grupe bit će KGHM Metraco Zaglebie Lubin iz Poljske koji čini drugi polufinalni par zajedno s njemačkom ekipom Buxtehuder. U prvom polufinalu sastat će se mađarski Debrecen i drugoplasirana ekipa grupe A prvog kvalifikacijskog turnira.

Zasebnim ždrijebom domaćinstvo četvrte grupe pripalo je švedskom Sävehofu koji se u drugom polufinalu sastaje s norveškim Tertnes Bergenom. Danski Randers HK i pobjednik grupe A prvog kvalifikacijskog turnira čine prvi polufinalni par ove grupe.

Liga prvaka, kvalifikacijski turnir:

Grupa 1:
Tatran Presov (SVK)
AEK Athens (GRE)
RK Partizan Beograd (SRB)
FC Porto Vitalis (POR)

Grupa 2:
IK Sävehof (SWE)
Dinamo-Minsk (BLR)
aon Fivers (AUT)
Besiktas JK (TUR)

Grupa 3:
HC Metalurg (MKD)
FH Hafnarfjördur (ISL)
Haslum HK (NOR)
Maccabi Srugo Rishon Lezion (ISR)

Wild Card turnir
Cuatro Rayas BM Valladolid (ESP)
Rhein-Neckar Löwen (GER)
Dunkerque HB Grand Littoral (FRA)
KS Vive Targi Kielce (POL)

Liga prvakinja, 1. faza kvalifikacijskog turnira:

Grupa 1:
Ormi-Loux Patras (GRE)
MizuWaAi/Dalfsen (NED)
LC Brühl Handball (SUI)
Gil Eanes-Lagos (POR)

Grupa 2:
Üsküdar Belediyesi (TUR)
RK Zajecar (SRB)
IUVENTA Michalovce (SVK)
HC Britterm Veseli (CZE)

2. faza kvalifikacijskog turnira:

Grupa 1:
Univ. Jolidon Cluj (ROU)
Rostov Don (RUS)
Viborg HK (DEN)
Pobjednik grupe B prvog kvalifikacijskog turnira

Grupa 2:
Byasen (NOR)
BM. Elda Prestigio (ESP)
WHC Metalurg Skopje (MKD)
Drugoplasirana momčad krupe B prvog kvalifikacijskog turnira

Grupa 3:
DVSC-Forum Debrecen (HUN)
Buxtehuder SV (GER)
KGHM Metraco Zaglebie Lubin (POL)
Drugoplasirana momčad grupe A prvog kvalifikacijskog turnira

Grupa 4:
Randers HK (DEN)
Tertnes Bergen (NOR)
IK Sävehof (SWE)
Pobjednik grupe A prvog kvalifikacijskog turnira

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!