Nogomet

Slaven - Dinamo: Propuštena prilika za vodstvo

Zoran Vinković • nedjelja, 11.03.2001.



Napad Slavena na gol Butine bio je vrlo opasan (Snimio: Dražen Patarčić)

U Koprivnici je odigran derbi 21. kola Prve hrvatske nogometne lige između domaćina Slaven Belupa i Dinama iz Zagreba.

Slaven Belupo je utakmicu otvorio napadački, no svjestan mogućih brzih protunapada gostiju koji od samog početka pokazuju da u Koprivnicu nisu došli s bijelom zastavom. Već u 15. minuti Slaven je u prilici no Dinamova vrata spašava Siniša Sesar. Dok Dinamo pokušava stvoriti prilike, Slavenaši su okrenuti kontranapadu koji se u razvoju utakmice pokazuje vrlo učinkovit.

U dvadesetoj minuti susreta Mario Dodik ostaje sam pred golom i dobiva šansu za zgoditak, no zbog loše procjene šalje loptu iznad vrata. Četiri minute poslije lopta je opet kod Dodika, koji upošljava Bisakua, no opet Slaven nema sreće i lopta pogađa vratnicu.


Mikić je "Janičinim slalomom" između plavih "Belupovaca" sam izborio prostor za šut i zgoditak (Snimio: Dražen Patarčić)

Napokon u 41. minuti susreta lopta dolazi Mihaela Mikića koji bez imalo oklijevanja ruši Slavenovu obranu i zabija gol. Zbog tog gola psihička stabilnost Slavena tog trenutka pada, a Dinamo do kraja prvog poluvremena dominira terenom.

Drugo poluvrijeme igrači Dinama započinju s namjerom očuvanja rezultata koji bi ih doveo na vrh ljestvice, no Slavenaši nisu zadovoljni rezultatom i u 61. minuti Kacić izvodi udarac iz kuta, lopta kroz šumu igrača dolazi do Frane Amižića koji izjednačuje rezultat.

Daljni tijek utakmice donio nam je nastojanja promjene rezultata s obije strane, tako da najviše posla u zaustavljanju napada od strane Dinama imaju Sesar i Sedloski, dok su na Slavenovoj strani to Crnac i Kacić. Tako da je jedina važna propuštena prilika bila ispred Dinamova gola u 86. minuti kad neoprezni Dodik ne uspijeva uloviti loptu koju mu je kao na pladnju poslao Brgles. Igrač utakmice bio je Damir Mužek (Slaven Belupo) koji je bio vrlo uspješan u povezivanju Slavenove obrane i napada. Dinamo nije iskoristio poklon koji je jučer dobio od ishoda utakmice Hajduk – Osijek tako da još pretendira na prvo mjesto na tablici.



Igrači Slaven Belupa borbeno su ulazili u dvoboje s najopasnijim napadačem Dinama - Balabanom (Snimio: Dražen Patarčić)

Mladen Frančić, trener Slaven Belupa: "Mislim da je rezultat realan, pogodak smo primili kao kaznu za propuštene prilike u prvom poluvremenu, no zadovoljan sam jer su moji igrači zalaganjem i korektnom igrom izjednačili rezultat."
Damir Mužek, Slaven Belupa: "Mislim da je rezultat najrealniji i da nismo primili gol, vjerujem da bi do kraja utakmice pobjedili."

Hrvoje Braović, trener Dinama: "Igra je bila čvrsta i kvalitetna, rezultat je realan i čestitam Slaven Belupu na fer utakmici. Igra moje momčadi može biti i bolja, Slaven se pokazao kao organizirana i iskusna momčad. Treba poraditi na prekidima, jer kao što vidite danas su nas stajali gol. Obrana Dinama treba se uigrati."


Zoran Pavlović, Dinamo: "Na ovu utakmicu spremali smo se dosta, jer smo smatrali da će biti vrlo teška. Postigli smo gol u prvom poluvremenu i dogovorili da ćemo rezultat čuvati do kraja utakmice, no mislim da je Slaven zaslužio pobjedu, ali smatram da nam se prečesto događaju ovakvi golovi i na tome bi trebalo što prije poraditi."

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Šibenik 66:6010
5Varaždin 64:2+29
6Istra 1961 64:13-97
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!