Ostali sportovi

Dalmatin ušao među 32

Sportnet • srijeda, 29.06.2011.
Dalmatin ušao među 32

Odlične vijesti stižu iz katarske Dohe, gdje se održava Svjetsko prvenstvo u pool biljaru disciplina devetka. Jedini naš predstavnik Karlo Dalmatin je nakon tri dana turnira došao na prag osmine finala...

U prvoj fazi turnira igralo se po grupama. Dalmatin je s dvije uvjerljive pobjede prošao grupu protiv Taher Husseina iz Turske s 9:2 te Ali Saeeda 9:5 iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Nakon faze po grupama uslijedila je eliminacijska faza u kojoj je ostalo 64 najbolja igrača. Dalmatin je svoj meč za ulazak u 32 odigrao ujutro u 9h protiv Tajvanca Hsu Kai Luna koji je prije mjesec dana igrao finale China Opena, vrlo jakog međunarodnog turnira.

Nakon izjednačenog početka i poravnatog rezultata 3:3 Dalmatin ubacuje u višu brzinu te s četiri partije u nizu ostvaruje značajnije vodstvo od 7:3. Hsu kai Lun pokušava uhvatiti priključak te smanjuje na 7:5. Dalmatin uspijeva održati prednost do 9:7. U samom finišu meča Dalmatin odigrava odlično te s 11:7 prolazi dalje među 32.

Dalmatinu je ovo najveći uspjeh u na nastupima na SP u devetci iako je početkom godine na SP osmici zauzeo deveto mjesto. Dalmatin sutra u 9h po hrvatskom vremenu igra za ulazak u osminu finala protiv Japanca Yukio Akakariyame.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportoviSnooker
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!