Ostali sportovi

Bahreinski stolnotenisači u Varaždinu

Zvonka Keliš • ponedjeljak, 04.07.2011.
Bahreinski stolnotenisači u Varaždinu

Povodom najvećeg međunarodnog sportskog natjecanja država Perzijskog zaljeva, juniorska stolnoteniska reprezentacija Kraljevine Bahrein svoje će profesionalne pripreme odraditi u Varaždinu, dok će seniori put Zagreba.

Varaždinska udruga za profesionalnu promociju stolnog tenisa STARR u ime Hrvatskog stolnoteniskog saveza bit će domaćin stolnoteniskoj juniorskoj reprezentaciji Kraljevine Bahrein koja će upravo u Varaždinu odraditi svoje profesionalne pripreme za nastup na "Gulf Cup of Nations", najvećem međunarodnom sportskom natjecanju država Perzijskog zaljeva. Natjecanje će se održati 20. srpnja, dok pripreme u Varaždinu traju od 22. lipnja do 14. srpnja. Seniorska reprezentacija Kraljevine Bahrein svoje će pripreme odraditi u Zagrebu.

Predsjednik udruge STARR, Ronald Ređep, kazao je kako su djeca iz Bahreina došla na trotjedne pripreme u Varaždin i Zagreb upravo kako bi se pripremila za njima najvažniji turnir: "Ovo je zajednički projekt Bahreina i Hrvatskog stolnoteniskog saveza gdje su nam djeca iz Bahreina došla na pripreme u Varaždin i Zagreb povodom odigravanja njima najbitnijeg turnira, znači Perzijskog zaljeva, gdje sudjeluju reprezentacije Saudijske Arabije, Katra, Kuvajta, Omana i Bahreina. Ovdje u Varaždinu ostat će nam tri tjedna.", izjavio je Ređep na konferenciji za novinare.

Varaždinski i međimurski stolnotenisači, čini se, mnogo su bolji od zagrebačkih: "Ovo je dokaz jedne kvalitete Varaždinske i Međimurske županije u stolnom tenisu i dokaz mogućnosti organiziranja gostovanja takve reprezentacije koja dolazi iz jedne od najbogatijih zemalja na svijetu i koja je baš Varaždin i Međimurje odabrala da bi se mogla najkvalitetnije spremiti zajedno s našim trening partnerima, djecom iz Varaždina, Varaždinske i Međimurske županije", dodao je Ređep.

Odluka Bahreina o pripremama u Varaždinu veliko je, dakle, priznanje kvalitete stolnog tenisa u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, no i veliki poticaj za daljnju promociju tog sporta u regiji.

Pripreme bahreinskih stolnotenisača veliki su poticaj, dakako, i međimurskim stolnotenisačima i stolnotenisačicama: "Trotjedno domaćinstvo svakako je poticaj, pogotovo za one koji odlaze na dosta državnih turnira. Mi smo odabrali svojih par najkvalitetnijih igrača i igračica koji sudjeluju na ovome kampu. Ovdje imaju treninge ujutro i poslije podne. Oni su zadovoljni pošto rade s trenerima znalcima i sigurno će im to biti poticaj za kasnije. Uz sve to, oni normalno treniraju u svojim klubovima. , rekao je predsjednik Međimurskog stolnoteniskog saveza, Dražen Korent.

Suradnja varaždinskih i međimurskih klubova ovim je projektom sve bolja: "Sada smo napravili suradnju s Varaždinom te čak mogu reći da imamo bolju suradnju s nekim varaždinskim klubovima nego međimurskima, no to je čini se budućnost svih nas.", dodao je Korent.

Novčana situacija i dalje je loša, a novaca za sport i kulturu proteklih godina ima sve manje: "Nažalost, tu je najveći problem. Zadnjih godina sve je na leđima roditelja, nekih entuzijasta i rijetkih tvrtki koje pomažu, jer od Zajednice sportova, grada ili županije, ne dobivamo skoro nikakva sredstva.", zaključio je Korent.

Stolni je tenis na prostorima sjeverozapadne Hrvatske izuzetno napredovao čime je postao jedan od najboljih u Hrvatskoj i dok se najbogatije reprezentacije svijeta upravo na ove prostore dolaze pripremati za najveća natjecanja, novaca za daljnji razvoj i budućnost stolnog tenisa ovih prostora gotovo pa i nema.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!