Vodeni sportovi

Rudić odabrao igrače za Šangaj

Maja Giljanović • srijeda, 06.07.2011.
Rudić odabrao igrače za Šangaj
Foto: Sandro Donda

Od 16 igrača koji su odradili pripreme u Rijeci i Dubrovniku, osvojili pripremni turnir u Pescari i zauzeli treće mjesto na završnom turniru Svjetske lige u Firenci izbornik europskih prvaka Ratko Rudić kući je odlučio ostaviti Pava Markovića i Ivana Krapića, a s tribina će Svjetsko prvenstvo u Šangaju od 17. do 31. srpnja gledati Mirko Nižić.

Nakon treninga s Crnom Gorom u srijedu ujutro izbornik europskih prvaka, bivših prvaka svijeta i vlasnika brončane medalje sa Svjetskog prvenstva u Rimu prije dvije godine Ratko Rudić odabrao je putnike na Svjetsko prvenstvo u Šangaju od 17. do 31. srpnja.

16 igrača putovalo je početkom lipnja na pripremni turnir u Pescari koji je Hrvatska u konkurenciji Italije, Australije i Njemačke osvojila sa sve tri pobjede, bez Ivana Krapića njih 15 je osvojilo treće mjesto na završnom turniru Svjetske lige u Firenci koncem lipnja, bez Krapića i Pava Markovića njih 14 će odraditi generalnu probu u Singapuru, a bez Mirka Nižića njih 13 će konkurirati za sastav na Svjetskom prvenstvu.

13 odabranih su: Josip Pavić, Damir Burić, Ivan Buljubašić, Andro Bušlje, Frano Karač, Samir Barač, Maro Joković, Sandro Sukno, Miho Bošković, Paulo Obradović, Petar Muslim, Nikša Dobud i Fran Paškvalin.

Nižić za potrebe treninga u petak zajedno s momčadi putuje u Singapur gdje će Hrvatska odigrati jednu utakmicu s Australijom i po dvije s aktualnim svjetskim prvacima Srbijom i s Nijemcima, ali susrete u Šangaju, baš kao i na Europskom prvenstvu u Zagrebu prošle godine, ne zadesi li nekog ozljeda u kom slučaju je dozvoljeno 24 sata prije početka SP-a napraviti preinaku u sastavu, gledat će s tribina.

Hrvatska je u Šangaju smještena u Skupini C s Kanadom, Brazilom i Japanom, a prvi će nas 18. srpnja u 7:25 po srednjoeuropskom vremenu testirati Brazilci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.07.2011. u 23:23
    al skupina je cudo konkurencija...:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.07.2011. u 22:52
    Mislim da je Krapić bolji centar od Paškvalina! Marković,koji nam je donio sa zadnja svoja dva gola SP 2007 zadnja 3 velika takmičenja nije u rep.,pošteno kazano ipak su Barać i Sukno bolji igrači od Markovića.Pitanje je samo koliko Barać može sa 38 godina!?
    Obrisan korisnik