Ostali sportovi

Brkljačić: "Dolaskom Bolta ćemo profitirati"

Mario Glasnović • srijeda, 10.08.2011.
Brkljačić: "Dolaskom Bolta ćemo profitirati"
Foto: FaH

Dolazak Usaina Bolta na Hanžek velika je promidžba grada Zagreba i Hrvatske. O dolasku najbržeg čovjeka na svijetu govorili su direktorica zagrebačkog mitinga Ivana Brkljačić i menadžer Daniel Wessfeldt.

Organizatori zagrebačkog atletskog IAAF World Challenge mitinga ispunili su ono što su i najavljivali. Na popularni Hanžek doveli su najveću atletsku zvijezdu na svijetu, Usaina Bolta. Trostruki osvajač zlatne olimpijske medalje i svjetski rekorder na 100 i 200 metara u Zagreb će doći 13. rujna.

"Njegov dolazak nije trošak već profit i čista zarada. Zagreb i Hrvatska imat će veliku korist od ovog događaja. Spektakl će se prenositi u 150 zemalja svijeta. Njegov dolazak je velika promocija za hrvatsku atletiku i nadam se da će ljudi prepoznati mogućnosti koje taj sport nudi", komentirala je direktorica Hanžeka Ivana Brkljačić dolazak Bolta.

Vezane vijesti

Sigurno je za dolazak svjetskog rekordera i najpoznatijeg atletičara na svijetu potrebno izdvojiti visoku odštetu koju bivša sportašica ipak nije htjela otkriti. "Naknada je poslovna tajna samog Usaina Bolta. Mogu vam samo reći da je budžet cijelog mitinga 5,3 milijuna kuna. Tri milijuna kuna će dati grad Zagreb kojem je ovo projekt od posebnog interesa, a ostatak novca će doći od sponzora i TV prava."

Presudnu ulogu u dolasku Usaina Bolta imao je menadžer mitinga Daniel Wessfeldt koji je potvrdio da je ovogodišnji Hanžek najjači u povijesti. "Ideja je rođena u Oslu, a kad su me pitali da li je moguć njegov dolazak rekao sam da je to jako teško, ali ipak sam kontaktirao njegov menadžment. Za desetak dana stigao je iznenađujući odgovor. Bolt će na SP-u u Daeguu ukupno imati sedam utrka, rečeno je da se mora odmoriti pa je logični izbor bio Bruxelles i Zagreb", izjavio je Wessfeldt.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.08.2011. u 22:54
    hahaah, dođi, dođi
    Obrisan korisnik