Ostali sportovi

Vukovarke projurile Osijekom

Slađana Lučić • utorak, 13.03.2001.

Slavonija će ove godine imati svog predstavnika u polufinalu odbojkaškog Kupa hrvatske, pitanje je samo hoće li to biti odbojkašice Osijeka ili Vukovara. Prema prikazanoj igri u prvoj utakmici četvrtfinala, čini se, kako će mjesto među četiri najbolja kluba, ipak lakše pronaći Vukovarke jer su u prvom susretu četvrtfinala pobijedile Osječanke u Osijeku sa 3:0.

Osječanke nisu imali ni jednu raspoloženu igračicu u napadu, a blok jednostavno nije mogao zaustaviti ponajbolju odbojkašicu gošći Moniku Karalatiras. One su tako za samo sat vremena došle do pobjede u tri laka seta - i to 25:14, 25:18, 25:19.

Prvi je set u potpunosti pripao odbojkašicama Vukovara. U drugom setu Osječanke su pokušale promijeniti tijek susreta. Vodile su sve do 10:7, no nakon izjednačenja 11:11 igračice Vukovara rutinirano su set privele kraju. Slično je bilo i u trećem setu u kojemu su osječke odbojkašice uspjele osvojiti ukupno 19 poena.

Evo rezultata i ostalih prvih četvrtfinalnih susreta igranih u utorak navečer: Pula IB - Rijeka KB 0:3, Split 1700 - Kaštela KR 0:3.

I odbojkaši su igrali prve četvrtfinalne utakmice. Mladost je pobijedila Industrogradnju Akademičar sa 3:0, a Karlovac je ugostio Osijek i slavio sa 3:1. Odbojkaši Elektromagica nose bodove iz Šibenika u Kaštel Lukšić bez borbe jer su Šibenčani odustali od Kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Odbojka
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!