Vodeni sportovi

Hrvatska predala naslov

Matej Milanović • petak, 02.09.2011.
Hrvatska predala naslov
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska juniorska vaterpolo reprezentacija izgubila je s glatkih 7:3 od Srbije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, čime je izgubila priliku da obrani naslov osvojen prije dvije godine u Šibeniku.

Hrvatska je nakon dva dana odmora ponovno ušla u bazen u grčkom Volosu, u četvrtfinalu svjetskog juniorskog vaterpolskog prvenstva. Naši su reprezentativci minimalno dobili prvu četvrtinu protiv Srbije, 1:0, ali već do poluvremena su zaostajali, 3:2.

Srbija je dodatno povećala prednost zabivši jedinim golom treće četvrtine, a potom je u posljednjih osam minuta povisila na konačnih 7:3. Najbolji strijelac susreta bio je srpski reprezentativac Šaponjić s tri pogotka i ujedno je bio jedini igrač koji je zabio više od jednog gola.

Hrvatskoj sad ostaje borba za plasman od petog do osmog mjesta. Idući protivnik bit će Mađarska. Mađari su, nakon neuvjerljive predstave u osmini finala s Brazilom, doživjeli katastrofu s domaćinom turnira, Grčkom. Domaćini su u prvoj četvrtini zabili čak sedam puta, a do poluvremena je rezultat bio nevjerojatnih 11:5.

U trećoj dionici Mađarska nije uspjela zabiti niti jednom te je na posljednji odmor otišla s -8. Posljednja dionica tek je poslužila Mađarima da malo poboljšaju dojam, s konačnih 14:8 u korist Grčke, koja je prije dvije godine u Šibeniku poražena u finalu. Najbolji strijelci bili su Genidounias kod Grka sa četiri pogotka i Vamos kod Mađara s tri.

Na drugoj strani ždrijeba dogodilo se i drugo veliko iznenađenje dana, poraz Italije od Australije. Australci su minimalno dobili svaku od prve tri četvrtine te su u posljednjih osam minuta ušli sa 7:4. Talijani su do kraja dvoboja uspjeli smanjiti na 8:6, ali ne i ozbiljnije zaprijetiti protivnicima. Jedini igrač s dva pogotka bio je Australac Sindone.

U polufinalu Australija će igrati protiv Španjolske, koja je u četvrtfinalu nadigrala Crnu Goru. Do poluvremena bilo je 4:2, a sve dileme su riješene trećom dionicom, nakon koje je Španjolska vodila 7:3. U posljednjih osam minuta oba su sastava postigla dva zgoditka za konačnih 9:5. Španjolsku je do pobjede predvodio Cabanas s tri pogotka.

Svjetsko juniorsko prvenstvo, Četvrtfinale:
Australija - Italija 8:6 (1:0, 3:2, 3:2, 1:2)
Srbija - Hrvatska 7:3 (0:1, 3:1, 1:0, 3:1)
Španjolska - Crna Gora 9:5 (1:0, 3:2, 3:1, 2:2)
Grčka - Mađarska 14:8 (7:2, 4:3, 2:0, 1:3)

Svjetsko juniorsko prvenstvo, Parovi polufinala:
Srbija - Grčka
Australija - Španjolska

Svjetsko juniorsko prvenstvo, Parovi 5.-8. mjesto:
Hrvatska - Mađarska
Italija - Crna Gora

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!