Vodeni sportovi

Hrvati za peto mjesto

Matej Milanović • subota, 03.09.2011.
Hrvati za peto mjesto
Foto: Kristijan Komarica

Finale Svjetskog juniorskog prvenstva u vaterpolu igrat će Srbija i Španjolska, koje su u polufinalu bile bolje od domaće Grčke i od Australije. Hrvatska će pak igrati za peto mjesto protiv Italije.

U prvom polufinalu Španjolska je u tijesnom susretu svladala iznenađujuće Australce. Australija je otvorila s 2:0, no do poluvremena Španjolska je preokrenula, 4:3. U posljednjih osam minuta ušlo se s dva gola prednosti za Europljane, 7:5, što Australci više nisu uspjeli stići.

U zadnjoj četvrtini stigao je tek jedan gol, kojim je postavljen konačni rezultat od 7:6 u korist Španjolske, koju je do pobjede predvodio Carrillo. Španjolci su osvojili prva tri Svjetska juniorska prvenstva, no njihova zadnja titula je osvojena prije 20 godina.

U drugom polufinalu Srbija je uspjela poraziti domaćina turnira i viceprvaka iz prošlog izdanja, Grčku. Domaći su poveli 2:0, no već do kraja prve dionice bilo je 3:2 za Srbiju. Druga dionica prošla je bez golova, a u trećoj su oba sastava zabila po pogodak za 4:3 Srbije.

U posljednjih osam minuta Grčka je s dva gola preokrenula rezultat i povela 5:4, a Srbi su izjednačili tri minute prije kraja na 5:5 i odveli dvoboj u produžetke. Jedini gol u produžecima zabio je Mikčić nakon dvije minute za pobjedu Srbije od 6:5. Pobjednike je predvodio Ubović s tri pogotka.

Hrvatska će pak igrati za peto mjesto. Nakon poraza od Srbije u četvrtfinalu, stigla je pobjeda nad Mađarskom u borbi za plasman. Prvo poluvrijeme je završilo pri rezultatu 4:4, s kojim se ušlo i u posljednju četvrtinu, jer je treća prošla bez golova. U četvrtoj dionici Hrvatska je došla do pobjede od 6:5. S dva pogotka najbolji strijelci utakmice bili su Marinić-Kragić kod naših i Vamos kod Mađara.

U borbi za peto mjesto protivnik će nam biti Italija, koja je u zadnju četvrtinu s Crnom Gorom ušla s minusom od 8:6 i preokrenula ga na konačnih 11:10. Talijane su predvodili Fondelli i Di Fulvo s tri pogotka, a Crnogorce Popović sa četiri.

Svjetsko juniorsko prvenstvo, polufinale:
Španjolska - Australija 7:6 (1:2, 3:1, 3:2, 0:1)
Srbija - Grčka 6:5 (3:2, 0:0, 1:1, 1:2, 1:0, 0:0)

Borba za plasman od 5. do 8. mjesta:
Hrvatska - Mađarska 6:5 (1:2, 3:2, 0:0, 2:1)
Italija - Crna Gora 11:10 (2:1, 3:4, 1:3, 5:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2011. u 16:21
    šteta!
    Obrisan korisnik