Nogomet

Hajduk - H.dragovoljac: Poker Stanka Bubala

Bernard Jurišić • srijeda, 14.03.2001.


Ponovno su "crno-plavi" iz Sigeta bili žrtve raspucanih Hajdukovih napadača. Prije samo dvadesetak dana, "dragovoljci" su Poljud napustili s 4 poklona u mreži, danas u drugoj utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske - toliko im je zabio sam Stanko Bubalo. Iako je ovaj četvrtfinalni par u najavama nudio najviše neizvjesnosti, "bijeli" su se potrudili da ne zaostanu niti malo za uvjerljivim kup-rezultatima Dinama i Osijeka.


Rendulić protiv Šimića, Leko čeka ishod (Snimio: Baldo Leburić)

Hajduk je i danas vrlo brzo "razbio" Dragovoljčeva nastojanja da priredi iznenađenje. U 16. minuti Igor Musa izveo je korner, a Stanko Bubalo otvorio "špinu" iza leđa Silvija Čavline, gotovo na isti način kao i u nedavnoj prvenstvenoj utakmici. Već 10 minuta kasnije, raspoloženi kapetan Ivan Leko sjajnom je loptom pronašao Zvonimira Deranju, koji je nakon "škarica" u prvom četvrtfinalnom dvoboju, i danas navijače dignuo na noge. Lob udarac sa gotovo tridesetak metara zabio se ravno pod prečku, a malobrojni navijači koji su stigli na tribine digli su se na noge pozdraviti još jedan sjajan Zvonin potez.

Koliko je Deranja nedostajao i momčadi i navijačima, pokazao je još jedan njegov sjajan potez u 42. minuti. Darko Miladin izborio se za loptu na desnoj strani, uputio je u šesnaesterac, gdje ju je Deranja dočekao volejem. Srećom po goste, lopta je odsjela na vratnici.

Zagrebačka momčad nije djelovala opasno, prvi pravi izlet pred Pletikosu imali su u 44. minuti, kad je Novakovićev udarac glavom nakon kornera, Musa odbio s gol-linije. Ipak, prigodu da zakompliciraju utakmicu imali su već u trećoj minuti nastavka. Spomenko Bošnjak uposlio je Kiseljaka, koji se našao u sendviču između Miše i Đolonge. Ovaj potonji ga je srušio, a mladi riječki sudac pokazao je na bijelu točku. No, Ivan Fumić nije imao dovoljno koncentracije, kao u prvoj utakmici, gađajući donji lijevi kut, pogodio je samo reklame iza Pletikosinih vratiju.

Kazna je stigla vrlo brzo. U 54. minuti ponovno je Miladin bio asistent, a Bubalo potvrdio prolazak Hajduka u završnicu ovog natjecanja. Minutu kasnije, Deranja je htio biti nesebičan, u situaciji kad je gledao Čavlinu oči u oči, a već u narednom napadu, ponovno je izbio sam pred gostujućeg vratara, ovog puta malo više iskosa nego prvi put. Oba puta razigrani "Popaj" htio je poslužiti Ivana Bošnjaka, no gostujuća obrana bila je brža.


Semafor sve govori... (Snimio: Baldo Leburić)

Hajduk je nastavio napadati, četvrti gol visio je u zraku, a zadnja linija Dragovoljca djelovala je vrlo nesugirno. Terenska premoć materijalizirana je još s dva projektila Stanka Bubala. U 74. minuti Bošnjak mu je dostavio loptu "na pladnju", ispred druge vratnice, a minutu prije kraja utakmice Musa je asistencijom iz kornera na Bubalovu glavu, zaokružio utakmicu na identičan način na koji je i otvorena. Osim odlične predstave Hajduka, riječ-dvije zaslužuje i najmlađi hrvatski prvoligaški sudac Ivan Bebek, koji je donio mnogo loših odluka, krivih procjena i pogrešaka. Koliko su one utjecale na konačan rezultat, vjerojatno će prosuditi delegat, no valja pribilježiti opći dojam kako je Bebek ipak nekoliko godina prerano krenuo "u vatru".


Stanko Bubalo, Hajduk: "Igrali smo odlično svih 90 minuta, svi igrači. Jako me raduje ozbiljnost kojom smo pristupili utakmici, i odlična predstava koju je naša publika zaslužila, nakon nekoliko "loših" rezultata. Ovo mi je prvi put da sam u Hrvatskoj zabio 4 gola u jednoj utakmici, nadam se da ću ih se nadavati do kraja i da će oni pomoći da osvojimo barem jedan trofej. U Šibenik moramo ići pobijediti, ova pobjeda jako će nas dignuti u psihološkom smislu."

Predsjednik Hrvatskog dragovoljca Stjepan Spajić nije bio toliko raspoložen kako smo ga navikli gledati. Čak je u početu i odbijao odgovarati na novinarska pitanja, no na kraju je ipak "procijedio": "Bilo bi nam bolje da nismo ni dolazili u Split, tako bismo izgubili 3:0 i ne bismo se ovako oblamirali. Imamo primjedbe na suca, koji je puno griješio, naravno, na naš račun, zar si mislio da će biti drugačije? Dobro je, ja sam zadovoljan jer mi sad nitko od igrača bar dva mjeseca neće doći tražiti ni kunu."

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!