Vodeni sportovi

Rudić: "Juniori će teško u A vrstu"

Ante Zovko • srijeda, 07.09.2011.
Rudić: "Juniori će teško u A vrstu"
Foto: Sandro Donda

Izbornik seniorske hrvatske vaterpolske reprezentacije bio je iznimno razočaran viđenim na Svjetskom prvenstvu za juniore u Volosu.

Hrvatska juniorska reprezentacija u Grčkoj je zauzela šesto mjesto nakon što je dvije godine prije osvojila naslov u Šibeniku. Igrači od kojih je na neke Ratko Rudić računao u predolimpijskom ciklusu nisu se proslavili.

"Evidentno je da velika većina igrača nije bila tjelesno pripremljena jer nismo mogli pratiti ritam ostalih reprezentacija koje su bile puno čvršće u obrani, kontri. Individualne kvalitete naših igrača nisu došle do izražaja baš zbog nepripremljenosti. Ovaj rezultat koji smo postigli ovdje je realan obzirom koliko smo pokazali. Zapaženu je ulogu odigrao jedino vratar Marko Bijač, koji je bio konstanta dok će ostali morati još puno raditi", izjavio je Rudić za Crowaterpolo.

Izbornik je posebno razočaran pristupom mladih nada kojima je odredio plan rada, ali ga se oni nisu pridržavali te na kraju završili gdje su završili.

"Potencijala ima, ali ako misle kandidirati za sljedeći olimpijski ciklus, morat će uložiti puno ozbljnosti i rada u svoj napredak. Primjerice, nakon testova koje smo napravili tijekom priprema A reprezentacije u Dubrovniku na koje su bili pozvani i juniorski reprezentativci, napravljen je program po kojem su trebali raditi, ali nakon ovog Svjetskog prvenstva jasno je da se nisu pretrgli od rada. Takvim pristupom zasigurno neće izboriti mjesto među kandidatima A reprezentacije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.09.2011. u 09:13
    što ti je veliki trener! bez pardona je rekao istinu....jesu talentirani ali lijeni! i tako sigurno neće u repku! bravo! e da nam je takav u košarci!
    Obrisan korisnik
  • bajer08.09.2011. u 08:38
    kad se djecu odgaja tako kako ih se odgaja. razmažena, umišljena derišta. a roditelji jučer nisu imali ni za kruh, a danas gospoda.
    bajer
  • Obrisan korisnik08.09.2011. u 08:32
    jeda od svijetlih primjera kako se treba raditi... kada bi bilo više takvih stvari bi bile drugačije posložene. a mogu se kladiti da osim na HRSportnet portalu, ovu vijest neće nijedan drugi portal prenijeti. Jadni smo mi, jadni... bravo Ratko, svaka čast!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.09.2011. u 00:33
    zanimljiv način priprema za SP, dobiješ program i onda samtreniraš, a tek 3 tjedna pred SP se okupi ekipa s izbornikom. čudno što se svi tako ne pripremaju za natjecanja. sigurno bi u slučaju košarke i izbornika vrankovića bilo bolje ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.09.2011. u 22:09
    Tako je Ratko! Red, Rad, Disciplina!
    Obrisan korisnik