Nogomet

Xabi Alonso: "Spremni smo na sve"

S Maksimira:Borna Rupnik • utorak, 13.09.2011.
Xabi Alonso: "Spremni smo na sve"
Foto: EPA

U Zagreb je u utorak stigao vrlo ugledan gost, momčad Real Madrida, višestrukog prvaka Španjolske, Europe i svijeta. Suprotstavit će se Dinamu na Maksimiru, kojeg Aitor Karanka naziva "lakšim suparnikom u skupini", a Xabi Alonso ističe moguće komplikacije...

Svoje su dojmove po dolasku u hrvatsku prijestolnicu, u kojoj će otvoriti svoj ovogodišnji put u Ligi prvaka, iznijeli pomoćni trener Aitor Karanka, umjesto suspendiranog Josea Mourinha, te španjolski reprezentativac Xabi Alonso.

Aitor Karanka: "O Dinamu znam da nisu dugo igrali u Ligi prvaka, plasirali su se nakon više godina čekanja. Igraju pred svojim navijačima, koji su vrlo uzbuđeni. Mi moramo razmišljati o svojoj igri jer je Dinamo ipak među lakšim suparnicima u našoj skupini".

Realu za nastup konkuriraju Sami Khedira i Lassana Diarra, koji su se vratili poslije ozljede. "Imali smo dosta ozljeda u ekipi, osjećao se pritisak, ali sada imamo više opcija u veznom redu", prokomentirao je Karanka.

Mourinhov pomoćnik prokomentirao je i kaznu za portugalskog stručnjaka te odgovarajuće žalbe: "To je završena priča. Bitno je za Real Madrid da ima i dalje svog trenera i posvetit ćemo se budućnosti. Mourinhov izostanak nije problem, nije ga bilo ni u Barceloni. Ništa se nije promijenilo".

Je li Real Madrid već odredio s kojim će igračima istrčati na Maksimir? "Nemamo još početnih 11, neki su igrači dugo bili van terena. O sastavu ćemo odlučiti sutra", odgovorio je Aitor Karanka.

Razmišlja li Real Madrid već sada o konačnim borbama za titulu prvaka Europe? "Ne, tek počinje grupna faza. Došli smo u Zagreb s maksimalnim respektom prema Dinamu. Moramo igrati kako znamo i spremni smo na sve", istaknuo je Xabi Alonso.

Xabi Alonso: "U zadnjih nekoliko dana gledali smo snimke Dinama i analizirali njihovu igru. Znamo da su motivirani svojim plasmanom u Ligu prvaka, a Dinamo ima jako puno dobrih igrača. Mogla bi to biti komplicirana utakmica".

Nije se htio upuštati ni u procjene koliko će u Madridu biti razočarani ne uspiju li u toj namjeri: "Nećemo o tome još razmišljati. Teško je osvojiti Ligu prvaka, idemo korak po korak, počevši s Dinamom. Dalek je put do finala".

Postavilo se i pitanje koliko španjolski doprvak ove sezone igra ofenzivniji nogomet, odnosno prima li previše golova: "Mi smo momčad koja želi u potpunosti kontrolirati utakmicu. Želimo igrati napadački nogomet, što više u suparničkom šesnaestercu. Tako možemo maksimalno iskoristiti svoj potencijal".

"Treba nam više kontrole, ravnoteže između napada i obrane. Nadam se da ćemo kroz utakmice to i postići, pritom upisujući pobjede. A što bih radije osvojio, Ligu prvaka ili Primeru? Najradije bih oboje, ne želim birati", prokomentirao je Xabi Alonso.

Real Madrid će na Maksimiru igrati u crvenim dresovima. "Dugo sam igrao u crvenom u Liverpoolu, naviknut sam. Nadam se da će nam donijeti sreću", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.09.2011. u 03:09
    Xabi Alonso: "Spremni smo na sve" - niste, niste spremni na ništa drugo osim lagane pobjede,  a upravo to bi vam moglo uzeti bodove. Tako nekako je došao i Villareal, sa sličnim riječima. Ako se Dinamo nije predao već kod ždrijeba biće to zanimljiva utakmica.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2011. u 21:49
    Žao mi je samo što Dinamo nije u punom sastavu. Izostanci Vrsaljka, Šimunića i Cufrea su veliki problem.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2011. u 21:45
    nekužim čemu crveni dresovi,ok gostujući su im,al to treba bit za utakmice kad protivnik ima bijele ili neke svijetle dresove. zar se ne vidi dobro razlika između dinamovih plavih i realovih bijelih
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2011. u 21:33
    zato da ni u nogometu nemožeš pobijeći od borbe plavih i crvenih
    Obrisan korisnik
  • Pezer13.09.2011. u 20:15
    jer su im to novi zamjenski dresovi ;) mozda su 2. a mozda 3. nisam siguran..EDIT: mozda im je to ''europski'' zamjenski dakle mozda u Spanjolskoj kad ne igraju u bijelim igraju u crnim a u europi u crvenima...
    Pezer