Vodeni sportovi

Hrvati danas s Francuskom za polufinale

Matej Milanović • četvrtak, 15.09.2011.
Hrvati danas s Francuskom za polufinale
Foto: Martina Japundžić

U Rijeci je prošla faza po skupinama na Europskom juniorskom prvenstvu u vaterpolu. Danas su na rasporedu četvrtfinala, a Hrvatska će igrati protiv Francuske.

Na juniorskom vaterpolskom prvenstvu Europe, koje se održava u Rijeci, Hrvatska je igrala u skupini C skupa s Mađarskom, Rusijom i Slovenijom. U prvom kolu je s ogromnih 21:10 pala Rusija, a u drugom je kolu bio derbi s Mađarima, koji su poraženi 8:7. Prvo mjesto u skupini potvrđeno je pobjedom sa Slovenijom, 15:3. Drugu je poziciju osigurala Mađarska laganom pobjedom nad Rusijom i znatno težim slavljem protiv Slovenije, 11:8, a Slovenci su usprkos remiju s Rusijom ipak bili treći i ušli u osminu finala.

U skupini A Italija je dominirala, drugo je mjesto pripalo Francuskoj, a u okršaju za treću poziciju Njemačka je s 9:7 porazila Ukrajinu. U skupini B Grčka je u susretu za prvo mjesto nadigrala Španjolce, 13:9, a Rumunjska je s minimalnih 11:10 pobijedila Bjelorusiju za treće mjesto. Na koncu, u skupini D o prvom je mjestu odlučivao derbi Srbije i Crne Gore, kojeg su Srbi dobili 12:9, dok je na trećem mjestu završila Slovačka pobjedom od 16:6 nad Bugarima.

U osmini finala Francuska je s 10:6 porazila Sloveniju i ušla u četvrtfinale s Hrvatskom. Lagan je posao imala i Mađarska koja je nadigrala Njemačku s 14:5 i ušla u četvrtfinale, gdje je čeka Italija. Puno teže je bilo Španjolcima, koji su s minimalnih 12:11 slavili protiv Slovačke i do četvrtfinala sa Srbijom. Rumunjska je, pak, priredila jedino iznenađenje osmine finala, porazivši Crnu Goru 15:14 za četvrtfinale protiv Grčke.

Rezultati osmine finala:
Francuska - Slovenija 10:6
Mađarska - Njemačka 14:5
Španjolska - Slovačka 12:11
Rumunjska - Crna Gora 15:14

Parovi četvrtfinala:
Francuska - Hrvatska
Mađarska - Italija
Španjolska - Srbija
Rumunjska - Grčka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!