Vodeni sportovi

Hrvatski juniori ušli u polufinale

Matej Milanović • petak, 16.09.2011.
Hrvatski juniori ušli u polufinale
Foto: Kristijan Komarica

Na juniorskom prvenstvu Europe za vaterpoliste, koje se igra u Rijeci, Hrvatska je očekivano porazila Francusku i ušla u polufinale, gdje je čeka Španjolska. U drugom polufinalu igrat će Italija i Grčka...

Hrvati su imali najlakši posao od četvrtfinalista. Već do poluvremena je dvoboj s Francuskom bio usmjeren prema domaćoj pobjedi, 5:1, no to je dodatno potvrđeno u preostale dvije dionice. U svakoj su postignuta po četiri gola za konačnih 13:1 u korist Hrvata. Najbolji strijelac bio je Lozina s tri pogotka.

U polufinalu Hrvatska će igrati protiv Španjolaca koji su, nakon velike muke sa Slovacima u osmini finala, uspjeli iznenaditi Srbiju u četvrtfinalu i s 10:9 nastavljaju borbu za medalje.

U polufinalu se našla i Italija koja je kao protivnika imala Mađarsku. Mađari su nakon dobrog nastupa u osmini finala, ipak ostali bez polufinala. Italija je bila bolja s 9:7. Blizu iznenađenju bila je, pak, Rumunjska. Rumunji su u osmini finala iznenađujuće porazili Crnu Goru, a u četvrtfinalu ih je čekala Grčka. Susret je završio 7:7, a Grci su slavili tek nakon produžetaka, 9:8.

Juniorsko Europsko prvenstvo, Rijeka, Četvrtfinale:
Italija - Mađarska 9:7
Španjolska - Srbija 10:9
Hrvatska - Francuska 13:1
Grčka - Rumunjska 9:8

Parovi polufinala:
Hrvatska - Španjolska
Italija - Grčka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Willy Wonka17.09.2011. u 23:12
    A moglo bi se i ažurirati pa napisati da je Hrvatska prošla i polufinale pobjedom protiv Španjolske 9-7, te će se sutra boriti za zlato protiv Italije koja je savladala reprezentaciju Grčke rezultatom 7-5.
    Willy Wonka
  • narada10817.09.2011. u 20:47
    Ta izreka Rudica da prema pokazanome na SP-u nece niko u seniorsku je mozda uzrokovala neki dodatni motiv za "Barakudice"...
    narada108
  • LeBronWade17.09.2011. u 13:58
    13:1 hahahahahahah
    LeBronWade