Vodeni sportovi

Hrvatski juniori u finalu protiv Italije

Matej Milanović • nedjelja, 18.09.2011.
Hrvatski juniori u finalu protiv Italije
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski juniori ušli su u finale Europskog juniorskog prvenstva u vaterpolu, koje se održava u Rijeci. U polufinalu su svladali Španjolsku, dok će im u finalu protivnik biti Italija.

Hrvatski juniori su u polufinalu juniorskog prvenstva Europe, koje se igra u Rijeci, kao protivnike imali Španjolsku. Utakmica je bila tvrda i prvih osam minuta prošlo je bez golova. Španjolci su bez pogotka ostali i u drugoj dionici, ali su zato zabijali Hrvati koji su na poluvrijeme otišli s lijepom prednošću od 2:0.

Preostale dvije dionice bile su suprotnost prvom poluvremenu. U obje je postignuto sedam zgoditaka i Hrvatska je uspjela zadržati teško stečenu prednost i s 9:7 izboriti nastup u finalu. Najbolji strijelac kod Hrvatske bio je Goreta s tri gola, a isto toliko realizirao ih je Acosta kod Španjolaca.

U drugom polufinalu Italija je nadigrala Grke. Grčka je dobro odigrala prvu četvrtinu i na odmor odvela minimalnu prednost, 1:0. Talijani su rezultat preokrenuli u iduće dvije dionice i u posljednjih osam minuta ušlo se pri rezultatu 5:3 za njih. Zadnja dionica nije donijela velike promjene. Bilo je dva pogotka sa svake strane i Italija je slavila 7:5.

Najbolji strijelac kod pobjednika bio je Foti s tri zgoditka, a Grke je predvodio Solanakis.

Europsko juniorsko prvenstvo:
Hrvatska - Španjolska 9:7 (0:0, 2:0, 4:3, 3:4)
Italija - Grčka 7:5 (0:1, 3:1, 2:1, 2:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!