Vodeni sportovi

Hrestak: "Uspjeh cijele momčadi"

Ante Dubravac • ponedjeljak, 19.09.2011.
Hrestak: "Uspjeh cijele momčadi"
Foto: FaH

Hrvatski vaterpolisti do 17 godina pobjedom u finalu nad Italijom osvojili su Europsko prvenstvo koje se održavalo u Rijeci.

U neizvjesnoj završnici naši mladi vaterpolisti pod vodstvom izbornika Hrvoja Hrestaka bili su bolji od Italije rezultatom 8:7 čime su postali prvaci Europe.

"Napravili smo razliku od tri gola prednosti, ali Italija se nije predavala pa je bilo napeto do kraja. Ipak smo ostali smireni te sačuvali prednost. Ovo su mladi dečki i sigurno im nije bilo lako izdržati pritisak domaće publike," izjavio je Hrestak nakon finalnog dvoboja.

Izbornik je posebno istaknuo jedno ime u reprezentaciji, riječ je o vrataru Ivanu Marceliću: "Na njemu smo gradili cijelu igru u obrani jer smo znali da je on najbolji pojedinac na cijelom turniru. Kada god bi malo zapeli on bi nas spašavao. Ipak ne želim izdvajati pojedince jer je ovo uspjeh cijele momčadi."

Ključnom pobjedom na putu do zlata izbornik je izdvojio onu protiv Mađarske: "Tada smo bili u velikoj krizi, ali se opet pokazao naš karakter. Nakon toga su došle pobjede nad Francuskom i Španjolskom. Moram pohvaliti i domaćina jer nam u Rijeci stvarno ništa nije nedostajalo i imali smo savršene uvjete tijekom cijelog natjecanja," zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.09.2011. u 13:49
    bravo momci, svaka cast...
    Obrisan korisnik