Ostali sportovi

Mladostašice kreću u borbu

Sportnet • ponedjeljak, 26.09.2011.
Mladostašice kreću u borbu

Stolnotenisačice HASTK Mladost Iskona će u utorak, 27. rujna, sa početkom u 18 sati u Domu Lovro Ratković otvoriti novu sezonu Lige prvakinja.

Prvo kolo europske Lige prvakinja Mladostašice započinju protiv jednog od favorita za osvajanje titule prvakinja Europe - TTC Berlin Eastside. "TTC Berlin je izuzetno jaka ekipa, prošle su godine osvojile drugo mjesto u Europskom kupu. Pred nama je vrlo težak zadatak. Nismo favoriti, ali i mi imamo solidnu ekipu", rekla je Tamara Boroš.

Za ekipu TTC Berlin Eastside igraju Georgina Pota, koja je 49. igračica svijeta, Irene Ivancan, koja je 52. igračica svjetske rang liste, Petra Lovas, koja je 54. igračica svijeta, Polina Mikhaylova, koja je 113. igračica svijeta te Tanja Kramer, koja je 149. igračica svijeta.

Sama činjenica da su im sve igračice unutar 150. svjetske rang liste, govori koliko su snažna ekipa. Mađarica Georgina Pota već je izborila nastup na Olimpijskim igrama u Londonu, dok joj klupska i reprezentativna suigračica Petra Lovas taj uspjeh treba potvrditi. Njemica Irene Ivancan zasluženo nosi titulu jedne od najboljih obrambenih igračica Europe i svijeta, dok se Ruskinja Polina Mikhaylova približava najboljima iz Topa 100 svijeta. Najiskusnija igračica ekipe TTC Berlin Eastside je zasigurno Tanja Kramer, višestruka prvakinja Njemačke i bivša reprezentativka.

Mladostašice će nastupiti u sastavu: Tamara Boroš, Mitsuki Yoshida, Mirela Đurak, Mateja Jeger, Mirna Tomić i Ida Jazbec. Željan Gaćina, trener Mladost Iskona istaknuo je da će se ponovnim pokretanjem Europske lige prvakinja, Mladostašice boriti za polufinale čime bi ponovile prošlogodišnji uspjeh.

Jednako važan cilj će biti i afirmacija mladih igračica Mirne Tomić i Mateje Jeger kako bi jednog dana mogle nositi momčad ka novim uspjesima. Nadalje, klub je na početku nove sezone obnovio i sponzorski ugovor s Iskonom, koji će tako i u naredne dvije godine podržavati stolnotenisačice Mladosti.

"S obzirom na broj ljudi koji se u zemlji bavi stolnim tenisom bavi što profesionalno što rekreativno, riječ je o više od 10.000 igrača, stolni tenis je vjerojatno jedan od najigranijih sportova u zemlji. Unatoč tome, stolni tenis nekako ostaje na rubu javnosti i medijske popularnosti. U sljedeće dvije godine, uz daljni razvoj hrvatskih stolnotenisačica, kao sponzor želimo pokazati da stolni tenis može biti zabavan", istaknuo je prilikom potpisivanja predsjednik Iskona, Saša Kramar.

Susret u prvom kolu Lige prvakinja zakazan je za ponedjeljak, 27. 09. 2011. s početkom u 18 sati u Domu Lovro Ratković, Sportski park Mladost. Ulaz je besplatan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!