Košarka

"Predsjednik-igrač" Boris Diaw

Ante Zovko • srijeda, 28.09.2011.
"Predsjednik-igrač" Boris Diaw
Foto: EPA

Osvajač srebrne medalje s Francuskom na Europskom prvenstvu i igrač s višegodišnjim NBA stažem, Boris Diaw, do završetka lockouta igrat će za francuskog drugoligaša.

Radi se o JSA Bordeauxu u kojem je Boris Diaw, danas igrač Charlotte Bobcatsa, kao dječak počeo karijeru. U međuvremenu je postao i predsjednik drugoligaškog kluba čiji će dres nositi dok se ne okonča lockout u NBA ligi.

Osvajač srebrne medalje na nedavno okončanom Europskom prvenstvu objasnio je da svojim prisustvom želi podići zanimanje za košarku u Bordeauxu, privući gledatelje i sponzore. Igrat će za minimalnu plaću, a cilj je dogurati do doigravanja.

"Želim biti nositelj ovog projekta, a ne samo pokrovitelj. Sam ne mogu poduprijeti ovaj projekt financijski. Jedan od većih razloga zbog kojih sam odlučio ostati ovdje tijekom lockouta je taj da u tom vremenu pronađem privatne partnere koji bi zajedno sa mnom mogli iznijeti potrebna ulaganja", rekao je Diaw.

Dobitnik nagrade za igrača koji je ostvario najveći napredak (u sezoni 2005./2006.) dok je nosio dres Phoenix Sunsa seniorsku karijeru je počeo u Pau Orthezu 2001. Dvije godine poslije preselio je u Atlanta Hawkse, od 2005. do 2008. igrao je za Sunse, a od 2008. je član Bobcatsa.

Prošle sezone odigrao je 82 utakmice uz prosjek 11,3 poena, pet skokova i 4,1 asistencije po susretu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • rider1129.09.2011. u 11:26
    zato bi se treba ugledat na vujčića!!!
    rider11
  • Obrisan korisnik28.09.2011. u 19:28
    da je Ukić osta u nba-u, baš me zanima bi li se i on vratia u Split?
    Obrisan korisnik