Košarka

Parkerove prve povratničke minute

Mišo Gulić • subota, 15.10.2011.
Parkerove prve povratničke minute
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ponajbolji svjetski playmaker Tony Parker je debitirao za Asvel, klub u kojem je i sam suvlasnik te odmah bio i prvo ime u pobjedi nad Paris-Levalloisom.

Tony Parker, inače član San Antonio Spursa, ubilježio je prve povratničke minute u dresu "svog" Asvela, a da simbolika bude veća, pobjedu je slavio protiv kluba iz kojeg se otisnuo preko "bare" te potom postao jednim od najboljih razigravača na svijetu.

Klub iz koje je Parker otišao u NBA i jedini za kojeg je igrao u Europi, Paris Basket Racing, je naknadno doživio fuziju s Levallois Sportingom, iz čega je potekao i današnji naziv Paris Levallois.

Slaven Rimac

Bivši hrvatski reprezentativac Slaven Rimac, član Pau Ortheza, u porazu svoje momčadi na domaćem terenu od Le Mansa rezultatom 73:83, zabilježio je učinak od sedam koševa uz skromnih 33 posto šuta iz igre.

Sudbina je tako htjela da debi za Asvel bude upravo protiv svog bivšeg kluba, a za 28 minuta na parketu zabilježio je 21 koš, šest asistencija, tri skoka, a sve to uz valorizaciju od 23 boda. Konačnih 75:73 sugerira kako je imao prilično "vatreno krštenje", ali i to da su njegovi suigrači bili impresionirani čak i više od samih protivnika.

Zanimljivost vezana za Parkera i njegov povratak u Europu jest i činjenica kako je on jedan od suvlasnika kluba u kojem igra te da je usto i jedan od najmanje plaćenih europskih igrača s mjesečnom plaćom od tek 2000 eura, skoro, propisima zaštićenim, minimumom u francuskoj ligi.

No, ono što je priječilo mnoge NBA-ovce da potpišu za neki od europskih kluba, jest i osiguranje kojeg su morali sami platiti, ali i taj iznos od oko 250 tisuća dolara Parkeru nije predstavljao prepreku u želji da ponovno bude "među svojima" pa ga je sam i platio.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • šef15.10.2011. u 14:56
    "Prava" zvijezda, sportska i skromna.
    šef