Košarka

Turiaf uz Parkera u Asvelu

Lovro Štrbinić • utorak, 18.10.2011.
Turiaf uz Parkera u Asvelu
Foto: EPA

Francuski ASVEL je, nakon dovođenja Tonyja Parkera, dobio još jedno zvučno NBA pojačanje. Do završetka lockouta u ovom će francuskom klubu nastupati i centar New York Knicksa Ronny Turiaf, a dogovor je potvrdio i sam igrač.

Nakon što su već ranije dogovorili uvjete suradnje s Tonyjem Parkerom, čelnici Villeurbane ASVELA uspjeli su u redove kluba dovesti i još jednog Francuza iz NBA lige. Riječ je o Ronnyju Turiafu, centru New York Knicksa koji će, baš poput većine ostalih NBA košarkaša, u Europi ostati do završetka lockouta.

Tu vijest potvrdio je i sam igrač za službenu stranicu kluba rekavši: "U srijedu ću biti u avionu i nadam se da ću do kraja tjedna odraditi prvi trening s novom ekipom." Dogovor je ubrzala i činjenica što je nedavno došlo i do službene odgode prva dva tjedna sezone.

Inače, ovaj 28-godišnji francuski košarkaš u NBA ligi je od 2005. godine kad je postao član Lakersa. Tri godine kasnije prešao je u Warriorse, a od 2010. je u redovima Knicksa. Prošle je sezone u regularnom dijelu odradio 64 utakmice za svoj klub s prosječno 17,8 minuta na parketu. Za to je vrijeme imao statistiku od 4,2 poena, 3,2 skoka i 1,4 asistencije po utakmici. U četiri susreta doigravanja zabijao je u prosjeku 5,8 poena uz 2,8 skokova i jednom asistencijom.

Također, vrijedi dodati da je ovo šesti Francuz koji se barem privremeno vratio iz američke košarke u francusku ligu. Prije njega to su učinili spomenuti Parker te Batum (Nancy), Pape Sy (Gravelines), Mahinmi (Le Havre) i Diaw (Bordeaux).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.10.2011. u 13:08
    šteta što se nisam rodio bogat...a za asvel mi se fućka:)
    Obrisan korisnik
  • randy marsh18.10.2011. u 17:20
    šteta što ASVEL nije u Evroligi...
    randy marsh
  • zoro_car18.10.2011. u 16:33
    steta sto batum nije doso snjima, bilo bi svega :)
    zoro_car
  • Obrisan korisnik18.10.2011. u 15:20
    sad su među glavnim favoritima eurocupa...ali pitanje je do kad će im ovaj dvojac igrati. bez njih 2 to je prava, run&gun Fr momčad, koju svaki ozbiljni protivnik kazni s 15-20 koševa razlike.
    Obrisan korisnik