Nogomet

Pavljučenko zabio za pobjedu protiv Rusa

Dino Brumec • petak, 21.10.2011.
Pavljučenko zabio za pobjedu protiv Rusa
Foto: EPA

Odigrano je treće kolo skupina A, B i C Europske lige u kojem strijelci i nisu bili baš previše raspoloženi. PAOK je upisao domaću pobjedu protiv Shamrocka, a Tottenham je minimalno slavio protiv Rubina. Legia našeg Vrdoljaka slavila je u Rusiji, a Oremušev Hapoel zabilježio je domaći poraz protiv PSV-a.

Grupa A

PAOK – Shamrock 2:1
(Lazar 12', Vieirinha 63'; Sheppard 48')

Grci su na svom terenu dočekali irski Shamrock koji još ove sezone nije zabilježio ni boda u Europskoj ligi. PAOK je ulogu favorita opravdao i na kraju osvojio tri boda. Lazar je načeo gostujuću mrežu već u 12. minuti i tim rezultatom otišlo se na poluvrijeme. Drugi dio bolje su otvorili gosti i Sheppard je na asistenciju Dennehyja postigao pogodak te vratio utakmicu na početak.

Grci se nisu pokolebali i nastavili su napadati vrata Iraca, a to im se vratilo u 63. minuti kada je Vieirinha na dodavanje Ivića zatresao mrežu gostiju i donio PAOK-u tri boda s kojima su preskočili Rubin na ljestvici skupine A.

Tottenham – Rubin Kazan 1:0
(Pavljučenko 34')

U dvoboju vodećih momčadi skupine A Tottenham je na domaćem terenu svladao Rubin iz Kazana i natjecanje nastavlja kao prvoplasirana momčad ove skupine. Pobjedu je Londončanima donio upravo jedan Rus - Roman Pavljučenko u 34. minuti. Luka Modrić nije počeo u prvoj postavi engleskog kluba, ali ušao je u 73. minuti umjesto Aarona Lennona. Vedran Ćorluka i Niko Kranjčar nisu nastupili na utakmici zbog ozljeda.

Grupa B

Hannover – Kopenhagen 2:2
(Pander 29', Pinto 81'; N'Doye 67', Santin 89')

Hannover je na svom terenu dočekao danski Kopenhagen i nakon devedeset minuta ponovno ostao neporažen, ali Nijemcima ostaje žal za dva boda jer su gosti uspjeli izjednačiti u samoj završnici susreta. Hannover je dva puta vodio i svejedno nije uspio upisati svoju drugu pobjedu u ovogodišnjoj Europskoj ligi. Golove za domaćina postigli su Pander i Pinto, a za Kopenhagen pogotke su zabili N'Doye i Santin.

Standard Liege – Vorskla Poltava 0:0

U drugom susretu skupine D susreli su se belgijski Standard i Vorskla i na kraju je završilo s miroljubivim i nepopularnim rezultatom 0:0. Iako su Belgijci u ovu utakmicu ušli kao veliki favoriti, Vorskla je uspjela osvojiti svoj prvi bod protiv momčadi koja ove sezone u Europskoj ligi još nije primila gol. Standardu sad predstoji borba za jednu od prve dvije pozicije s Hannoverom i Kopenhagenom u ovoj vrlo izjednačenoj skupini.

Grupa C

Hapoel Tel Aviv – PSV 0:1
(Wijnaldum 70' (11m))

Hapoel je u Izraelu dočekao jake Nizozemce i nadao se upisivanju prvih bodova ove sezone, ali PSV je bio neumoljiv i kasnim pogotkom Wijnalduma iz jedanaesterca odnio bodove natrag u Nizozemsku. Bivši Hajdukovac Mirko Oremuš za izraelsku je momčad odigrao 83 minute i uspio je zaraditi žuti karton. PSV ima maksimalan učinak od devet bodova i glavni su favoriti za prolazak dalje.

Rapid Bukurešt – Legia 0:1
(Radović 73')

Poljska Legia izborila je vrlo važnu pobjedu na gostovanju u Rumunjskoj i znatno povećala svoje izglede prolaska u drugu fazu natjecanja. Srpski igrač Radović u 73. je minuti glavom postigao jedini i odlučujući pogodak na dodavanje Rybusa. Ivica Vrdoljak odigrao je cijelu utakmicu za svoju momčad i dao svoj obol značajnoj pobjedi Poljaka. Marijan Antolović nije se našao ni u zapisniku utakmice.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Tottenham1:0Rubin Kazan
PAOK2:1Shamrock Rovers
1PAOK 610:6+412
2Rubin Kazan 611:5+611
3Tottenham 69:4+510
4Shamrock Rovers 64:19-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Tottenham1:0Rubin Kazan
PAOK2:1Shamrock Rovers
1PAOK 610:6+412
2Rubin Kazan 611:5+611
3Tottenham 69:4+510
4Shamrock Rovers 64:19-150

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 20:31
    Nije li Rubin pobjedio?
    Obrisan korisnik