Rukomet

Obrvan: "Napad je bio iznad očekivanja"

Iz Kutije Šibica:Zvonka Keliš • utorak, 25.10.2011.
Obrvan: "Napad je bio iznad očekivanja"
Foto: Davor Sajko

Rukometaši CO Zagreba u sedmom kolu Regionalne lige svladali su momčad Vardara 36:31 te su pokazali kako se i u kratkom vremenskom razmaku nakon teške utakmice s Barcelonom može pružiti itekako dobra igra. Stoga je trener Zagrebaša, Ivica Obrvan, bio zadovoljan onime što je njegova momčad pokazala na terenu. Trener gostiju, Veselin Vujović, već se okrenuo subotnjem susretu s Nexeom gdje će Vardar tražiti pobjedu.

Trener Zagrebaša Ivica Obrvan mogao je biti zadovoljan onime što je njegova momčad danas pokazala te posebice igrom Zagrebaša u napadu: "Napad u današnjem susretu bio je i iznad očekivanja, bio je pokretljiv i razigran. Bojao sam se zato što je ovo dobra ekipa koja ima trenutno bolji sastav nego što je pokazala u nekim dosadašnjim utakmicama."

Nakon velike borbe s Barcelonom u zagrebačkoj Areni, momčad CO Zagreba imala je tek tri dana za odmor i pripremu za susret s rukometašima Vardara u sklopu Regionalne lige: "Bio je vrlo kratak vremenski razmak između susreta s Barcelonom i današnje utakmice, naime, ovaj susret trebao se igrati sutra, no mi smo izašli u susret momčadi Vardara zbog puta te mislim da je to bilo korektno od nas. Vidljivo je bilo u prvom poluvremenu da smo statični u obrani i da nismo izgledali baš sjajno", dodao je Obrvan.

Arkada

Usred susreta s Vardarom mladom Špremu dogodila se ozljeda, točnije pukla mu je arkada, te je stoga morao napustiti utakmicu: "Čvrsto se nadam da ću biti spreman za petak", izjavio je nakon ozljede Šprem.

Nova pobjeda u Regionalnoj ligi, posebice protiv momčadi Vardara sigurno je pružila novo zadovoljstvo treneru Obrvanu: "Sve u svemu zadovoljan sam prikazanom igrom, bilo je lijepih i izvanrednih poteza i zadovoljan sam pobjedom budući da je uvijek teško igrati protiv kvalitetne ekipe u vrlo kratkom periodu nakon onakvog psihičkog i fizičkog pražnjenja kao protiv Barcelone."

Trener gostujuće momčadi Veselin Vujović htio je uzeti pobjedu u Zagrebu, no smatra kako je hrvatski prvak ipak bolja momčad te će po pobjedu ići protiv drugog hrvatskog predstavnika u Regionalnoj ligi, našičkog Nexea: "Svi mi imamo želju pobijediti Zagreb, no u ovom trenutku Zagreb je objektivno najjača ekipa u Regionalnoj ligi. Naša utakmica i prilika je u subotu protiv Nexea i tamo ćemo tražiti pobjedu. Međutim, mi bi htjeli na kraju biti među četiri ekipe na Final Fouru."

U susretu sa Zagrebom momčad Vardara učinila je nekoliko pogrešaka koje je domaćin, naravno, iskoristio te kaznio: "Vardar se nije predstavio u najboljem smislu, no smatram da nismo igrali toliko loše. Naravno, bilo je grešaka, pogotovo u ubacivanju lopte u igru od strane golmana pa smo potom od nekih čistih polukontri primili golove, tako smo primili i četiri sedmerca te je krajnji rezultat takav kakav je. Vidi se da je Zagreb igrao punim gasom, a naravno kada Balić uđe to je i druga igra i druga ekipa", zaključio je Vujović.

Lovro Šprem, jedan je od mlađih igrača CO Zagreba koji su u susretu s Vardarom dobili priliku pokazati što znaju te smatra kako je Zagreb ipak bio kvalitetniji: "Bila je dobra utakmica, početkom drugog poluvremena smo se odvojili i stečenu razliku nismo ispuštali do kraja. Vardar nije ekipa za podcjenjivanje i to je pokazao u pripremnim utakmicama kada nas je pobijedio. Sigurno je da Vardar ima kvalitetnu ekipu i širinu tako da se tijekom utakmice mogu cijelo vrijeme rotirati i držati ritam, no mi smo danas iskazali svoju kvalitetu i odvojili smo se kada je bilo vrijeme."

Trener Obrvan sve češće daje priliku mlađim igračima, a utakmice Regionalne lige itekako su dobre mladima za stjecanje iskustva: "Svi mladi igrači iz utakmice u utakmicu pokazuju da se može računati na njih i svaku priliku koju dobiju maksimalno koriste te grizu na parketu, a tako će biti i ubuduće", kazao je Šprem.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2011. u 01:20
    bravo lovro.djed nikola će biti ponosan kao i svi mljećani (prožurani)
    Obrisan korisnik