Nogomet

Bašić: "Nismo se uspjeli nametnuti"

Mihaela Bradovski • srijeda, 26.10.2011.
Bašić: "Nismo se uspjeli nametnuti"
Foto: Bruno Karadža

U utorak odigrani Kup susret, onaj između dva prvoligaška sastava, zagrebačkog i splitskog, pripao je nogometašima Zagreba. Sastav Gordana Ciprića dva je puta pogodio u prvom dijelu, dok su se u nastavku Pjesnici uspješno obranili i tako plasirali u četvrtinu finala ovog natjecanja. Nakon susreta gosti su ostali žaliti za prilikom Šimića, ali i trima pogođenim vratnicama...

Pogoci Frljužeca i Šovšića s bijele točke bili su dovoljni za prvo ovotjedno slavlje nad Splitom. Gosti su nakon pogotka postignutog u 76. minuti pritisnuli Zagrebovu posljednju liniju, no rezultat je ostao na tada postavljenih 2:1.

"U prvih sat vremena igre mi smo bili bolja i kvalitetnija momčad. Osim dva postignuta pogotka imali smo još nekoliko prilika da rano riješimo pitanje pobjednika. Ipak, na kraju smo se morali povući i braniti stečeni rezultat. Najvažnije je da smo u tome uspjeli, kao i to da smo se plasirali u četvrtfinale što nam je bio i cilj", komentirao je nakon susreta Gordan Ciprić.

Vezane vijesti

Treneru Pjesnika ovo je bila četvrta utakmica u ovoj ulozi, odnosno treća izborna pobjeda. U petak slijede nova prvenstvena iskušenja, Kranjčevićeva će po drugi puta u nekoliko dana ugostiti sastav Splita.

Gosti su i u Ulicu pjesnika stigli s namjerom da se kroz igru nametnu protivniku, a upravo tim segmentom Tonći Bašić nije mogao biti zadovoljan. "Nismo se uspjeli nametnuti kombinatornom igrom i prema tome ne mogu biti zadovoljan predstavom svoje momčadi. Pred kraju drugog dijela, u kratkom periodu, primili smo oba pogotka, a posebno drugi smatram potpuno nepotrebnim."

Iako su smanjili vodstvo Splitovci nisu imali vremena, ali niti sreće da dođu i do izjednačenja i vrate nade u prolazak u iduću fazu natjecanja. "Da smo u nastavku ranije postigli pogodak, a imali smo lijepu priliku za to preko Šimića, možda bismo se i uspjeli i rezultatski vratiti u igru. Nadam se boljem rezultatu u petak."

Hrvatski kup

osmina finala

HAŠK0:4Dinamo
Osijek2:1Radnik Legea
Varaždin0:1 *Istra 1961
Rijeka1:0Inter-Zaprešić
Zagreb2:1Split
Jaska Vinogradar2:1Slaven Belupo
Rudeš0:1Cibalia
Hajduk3:2Karlovac 1919

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Hrvatski kup

osmina finala

HAŠK0:4Dinamo
Osijek2:1Radnik Legea
Varaždin0:1 *Istra 1961
Rijeka1:0Inter-Zaprešić
Zagreb2:1Split
Jaska Vinogradar2:1Slaven Belupo
Rudeš0:1Cibalia
Hajduk3:2Karlovac 1919

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!