Rukomet

Štrlek: "Najvažnije je da sam se vratio"

Zvonka Keliš • subota, 29.10.2011.
Štrlek: "Najvažnije je da sam se vratio"
Foto: Davor Sajko

Rukometaši Zagreba u osmom su kolu Regionalne lige svladali momčad Izviđača te su stigli do nova tri boda. U prvom dijelu Zagreb je stekao minimalnu prednost, a Marko Kopljar smatra kako je tada došlo do pada koncentracije igrača. Priliku da zaigra nakon više od dva mjeseca stanke dobio je i Manuel Štrlek pred kojim je sada vraćanje forme.

Prvi dio susreta s Izviđačem pripao je Zagrebu, no tek s golom prednosti, a Marko Kopljar smatra kako je u prvom poluvremenu Zagrebašima nedostajala koncentracija:"Mislim da nam motivacija u prvom dijelu nije bila na nivou, možda smo mislima već s reprezentacijom tako da je došlo do pada koncentracije."

Nakon minimalne prednosti na kraju prvog dijela, Zagrebaši su se u drugom posložili te su i bolje zaigrali u obrani: "Na poluvremenu smo se dogovorili da ćemo odigrati puno čvršće u obrani kako bismo stigli do što više laganih prilika i kontri da se potom što više igrača rotira i da se manje umaraju te smo stoga u drugom dijelu malo stisli u obrani te smo se tako odlijepili i sigurno utakmicu priveli kraju", kazao je Kopljar.

Reprezentacija u mislima

Iako igra u susretu s Izviđačem nije bila najbolja, najbitnija su tri osvojena boda, dok Kopljar smatra da je reprezentativno okupljanje gotovo svima u glavi: "Danas smo odigrali malo lošije nego što smo očekivali, no mislima smo sigurno već s reprezentacijom te je taj pad koncentracije uslijedio, no na kraju je bilo sve okej."

U nedjelju će se u Zagrebu nakon duže stanke okupiti hrvatski rukometni reprezentativci koji će se potom uputiti u Slavonski Brod gdje će trenirati, a potom kreću na turnir u Srbiju: "Okupljamo se u reprezentativnom okruženju nakon dosta vremena te se idemo u Srbiju malo pripremiti na atmosferu koja bi nas mogla dočekati na Europskom prvenstvu, a vidjet ćemo i kako su se uigrale momčadi Srbije, Češke i Mađarske. Nadam se da ćemo dobro odigrati na turniru, no smatram da nam rezultat nije imperativ, a i do Europskog prvenstva ima dosta vremena."

Atmosfera koja će ih dočekati na turniru u Srbiji pa tako i u nadolazećim susretima i gostovanjima u Regionalnoj ligi, a potom i u siječnju na Europskom prvenstvu, moći će se ispitati već sljedećeg tjedna, no Kopljar smatra kako ne bi trebalo biti nikakvih problema: "U Regionalnoj ligi još nismo zaigrali u Srbiji pa da smo mogli vidjeti kakva nas atmosfera može očekivati u gostima, no mislim i nadam se da će sve biti korektno. Na EP-u će sigurno biti i malo jača atmosfera pa bi moglo biti više nezgodnih situacija, no nadam se da će biti sve u redu."

Na lijevo krilo se u susretu s Izviđačem nakon ozljede i oporavka vratio Manuel Štrlek kojemu je trener Obrvan dao dvadesetak minuta kako bi ponovno osjetio kako je to biti na terenu: "Nakon ozljede mjesec i pol dana sam primao injekcije i doslovce ležao kod kuće u krevetu. Danas sam se, pak, dobro osjećao na terenu te sam zadovoljan što sam se vratio te, naravno, što sam se izliječio. Naime, neki igrači koji su imali istu ozljedu kao i ja liječili su se preko godinu dana."

Vraćanje u formu

Reprezentativna stanka dobro će doći Štrleku da se vrati u natjecateljski ritam, naime, za Zagrebaše nema odmora već od ponedjeljak nastavljaju s treninzima, a u srijedu će zaigrati i u prijateljskom susretu s Medveščakom: "Imamo sad slobodan vikend, no u ponedjeljak nastavljamo s treninzima. Mislim da će mi to dobro doći jer mi sada treba što više treninga i utakmica da se vratim u natjecateljski ritam."

Pred Štrlekom su sada treninzi i vraćanje u formu, no najbitnije je da je se vratio na teren: "Nadam se da ću biti dobro i da ću se postepeno vratiti u formu, dignut se te da će sve odlično proći. Bol je još ponekad prisutna, no ona je minimalna, javlja se većinom kad se ohladim, no kada sam zagrijan sve je super i nemam nikakvih smetnji. Trenutno je najvažnije što sam se vratio, a mislim da će igra doći s treninzima."

Na lijevom krilu u momčadi Zagreba uz Ljubu Vukića mjesto je izborio i mladi Lovro Šprem koji pokazuje kako može itekako dobro igrati, stoga će Štrleku motiv više u povratku i vraćanju forme zasigurno biti dokazivanje te sama borba za minutažu: "Na lijevom krilu uz Vukića i Šprem igra dobro tako da se tek moram izboriti za minutažu budući da sam sad bio skoro tri mjeseca van terena tako da je glupo očekivati da ću ja odmah sada igrati. Prvo se trebam dokazati na treningu, a potom i postepeno, kada dobijem priliku, trebam na terenu pokazati da mogu igrati", zaključio je Štrlek.

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.10.2011. u 19:03
    Onda ju počni pratit bolje jer je Linin Metalurg puno bolji od Vardara i dosta cemo se mucit s njima u Skopju tim vise sto je Lino treniro ovu nasu momcad...leonard Kopljar se napokon probudio i vidi se veliki napredak u njegovoj igri u oba pravca a daj mi reci uz Buntiča jos jednog desnog vanjskog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.10.2011. u 10:43
    Pratim malo od početka ovu regionalnu ligu i mislim da to moramo osvojiti. Prava konkurencija je za sada samo Vardar, tako da treba uzeti pravi omjer između regionalne lige i eurolige i osvojit ćemo naslov. A slijedeće kako čujem se pridružuju i mađarski klubovi pa će biit još bolje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.10.2011. u 10:37
    Ja ne znam koliko prvenstava ovaj Kopljar mora bit naš najgori igrač, da bi Gobac/Goluža ili tko već shvatili da je on kalibar za našu ligu i to mu je plafon. Nemam ništa protiv čovjeka, ali toliko je spor, nepokretan, u obrani ne izlazi na igrača nego dobija isklučenja za glupe faulove... neće nam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik