Rukomet

Goluža: "Neću dozvoliti samoisticanje"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 31.10.2011.
Goluža: "Neću dozvoliti samoisticanje"
Foto: Duje Bonačić

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u Slavonskom Brodu, i premda nedostaju još neki pojedinci, koji su imali klupske obaveze, izbornik Slavko Goluža vrijeme kani iskoristiti za uigravanje svojih zamisli.

"Lijepo je biti tu, zajedno sa svim ostalim reprezentativcima. Napravit ćemo par treninga da se podsjetimo na igre i obavimo sve potrebne provjere", kazao je Blaženko Lacković na okupljanju reprezentacije u Slavonskom Brodu.

O očekivanjima u Srbiji, na Kupu četiri nacije kojeg će naši rukometaši igrati od četvrtka, Lac kaže: "U Srbiji želimo odigrati te tri utakmice na dobroj razini. No treba prije svega guštati u igri, ipak je to prijateljsku turnir." Hrvatska će na tom turniru imati priliku isprobati dvorane u kojima će se igrati predstojeće Europsko prvenstvo: "I to nam je važno, no mislim da nam je najvažnije da smo opet zajedno, da vidimo jedan drugog i počnemo se lagano psihički pripremati za siječanj."

Protivnici ipak nisu bezazleni, Mađarska, Srbija i Češka, svakako će željeti isto kao i Hrvatska, a Lacković komentira: "Sigurno to nisu protivnici za podcjenjivanje, posebno na prijateljskom turniru, takve su utakmice uvijek drugačije. Nema toliko tenzija, neće se rukometaši bacati na glavu zbog rezultata, no vjerujem da će biti lijepog rukometa."

Raspored turnira

Na Kupu četiri nacije Hrvatska najprije igra 3. studenog u 20:00 u Nišu protiv Češke. Potom naše u Beogradu 5. studenog od 18:00 sati očekuje susret s domaćinom Srbijom, a turnir završava u Vršcu 6. studenog, protivnik Hrvatima od 20:00 sati bit će Mađarska.

Zadovoljstvo ponovnog viđenja s igračima nije skrivao ni izbornik Slavko Goluža: "Atmosfera je uvijek na razini. Šteta što se nam nisu mogli svi odmah pridružiti, tek u utorak ćemo imati kompletnu ekipu, pa će nam prije turnira morati biti dovoljna dva treninga u punom sastavu."

Još je jednom izbornik naglasio: "Rezultat nije u prvom planu, važnije nam je odraditi i ukomponirati dvije-tri stvari." Međutim, ne bi želio da ga se krivo shvati: "Sigurno jest da se igra za pobjede, težit ćemo tome. Sve tri reprezentacije su dobre, bit će nam to odlična prilika da isprobamo neke igrače i vidimo hoće li oni moći ispuniti naše zamisli."

Za treninge i pripremu naša izabrana rukometna vrsta neće imati previše vremena: "Od ponedjeljka počinje operacija EP Srbija, nakon početka godine imat ćemo svega tri dana priprema, pa turnir, pa opet tri dana za trening, vremena je strašno malo. Igračima sam kazao da je sad najvažnije ići stepenicu po stepenicu. Bilo bi pogrešno sada razmišljati o rezultatu na prijateljskom turniru, a zanemariti igru i dijelove koje moramo odraditi."

Najvažniji od svega jest kolektiv: "Želim da imamo disciplinu u igri i ne želim da u reprezentaciju igrači donesu igru iz klubova, koja se svodi na uzeti loptu i igrati jedan na jedan. Tražim kolektiv i neću dozvoliti samoisticanje, jer klub je jedno, a reprezentacija drugo, tu igramo jedan za drugoga", kaže izbornik.

Otkrio je Goluža i kakvu igru od momaka u dresovima na kvadratiće želi vidjeti: "Osim kolektiva, naglasak će biti na obrani i brzoj tranziciji, a u napadu ću tražiti što veću disciplinu, šansu za šut iz druge-treće situacije, a ne brzopleto rješavanje situacije od prve. Takvo što bi eventualno prošlo kod slabijih ekipa. Insistirat ću na tome da se cijeni lopta, svaka nam mora značiti 'život ili smrt', jedino tako možemo uspjeti. Olako neke stvari neće hodati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 14:15
    Mora se popraviti obrana i golmani,te nam vanjska linija mora biti brža,kompaktnija sa puno više šuta i golova sa 9-10 metara.Tako možemo i do medalja u 2012 godini.Bit će još i bolje kad nam se vrate Štrlek i Čupić i kada zauvijek ode Valčić(a nadam se da je već i otišao),šteta što nema makar na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 13:32
    Koliko vidimo operacija "Goluža" se nastavlja, ajmo Kauboji možete vi to preživjeti, mislim ostati rukometaši...........reprezentativci, osvajati medalje za Hrvatsku.....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 10:22
    Ajmooooo Kauboji!!!! Uvijek uz vas, bili zadnji bili prvi! Županja 1920
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2011. u 09:36
    a čime ćeš to spriječiti goluža...svojim nepostojećim autoritetom:)?
    Obrisan korisnik