Nogomet

Pastore spasio PSG, Brocchi Rimljane

Vedran Filipović • četvrtak, 03.11.2011.
Pastore spasio PSG, Brocchi Rimljane
Foto: EPA

Vodeći Sporting minimalno je poražen u Bukureštu dok je Lazio ostvario svoja prva tri boda tek u četvrtom kolu skupine D. Stoke je slavio na Bloomfieldu dok je Korkmaz srušio kijevski Dinamo u skupini E. Baskijci su pobijedili Salzburg dok je Pastore napokon zabio Slovanu iz Bratislave i gurnuo Parižane na drugo mjesto skupine F.

Skupina D

Vaslui - Sporting Lisabon 1:0
(Zmeu 30')

Portugalci caruju na vrhu skupine te su u pomalo idiličnom ozračju otputovali na noge bukureštanskom Vasluiju koji je bio jedan iz trolista momčad s dva boda. Gosti iz Lisabona prijetili su domaćem vrataru, istakli su se Schaars i Fernandez, no lopta je nakon pola sata igre ipak zatresla njihovu mrežu. U gužvi unutar šesnaesterca Broecka najbolje se snašao Denis Zmeu te donio vodstvo domaćima.

Na poluvremenu je za Zeleno bijele ušao najbolji strijelac Ricky van Wolfswinkel, no do posljednjeg sučevog zvižduka Portugalci nisu uspjeli nadmudriti nogometaše Vasluija koji su upisali prvu pobjedu u skupini D.

Lazio - Zürich 1:0
(Brocchi 62')

Tri boda bila su imperativ za Nebesko plave koji su istrčali bez Cisséa i Hernanesa u početnoj postavi. Gosti iz Švicarske hrabro su se postavili na Olimpicu, formirali su dvostruki blok te čekali da zaprijete iz poneke kontre. Cana, Klose i Ledesma nisu uspjeli realizirati prilike u prvom dijelu, a Reja je u svlačionici naredio "juriš" u drugom poluvremenu.

Spomenuti Francuz ušao je s klupe i donio mnogo živosti na desnu stranu Lazijevog napada, nakon njegovog ubačaja Ledesmu su centimetri dijelili od gola, no u 62. nije bilo spasa za Švicarce. Tamnoputi napadač petom je ostavio loptu za Brocchija koji s 25 metara neobranjivo pogađa mrežu Leonija. Schonbachler je mogao izjednačiti minutu prije kraja, ali njegov udarac je blokiran. Lazio je konačno nekoga pobijedio u skupini Europske lige te se izjednačio s Vasluijem na pet bodova. Zürich je ostao na dva.

Skupina E

Maccabi Tel Aviv - Stoke 1:2
(Colautti 90'/ Whitehead 51', Crouch 64')

Englezi su kao vodeći u skupini E došli na noge posljednjem Maccabiju kojem je ovo bio možda i posljednji vlak za eventualni prolazak skupine. Nakon nekoliko prilika s obje strane, Pulisovi momci poveli su u 51. minuti, strijelac je bio vezni igrač Dean Whitehead. Isti igrač asistirao je Peteru Crouchu za drugi pogodak gostiju koji je stigao u 64. minuti.

Nakon toga gosti s Britannije zaigrali su onako kako najbolje znaju - čvrsto i disciplinirano u obrani, a Izraelci su došli samo do počasnog gola kojega je glavom zabio domaći napadač Colautti. Englezi su trenutno na 10 bodova dok su igrači iz glavnog grada Izraela na dnu s jednim bodom. Napomenimo da je Roberto Punčec odigrao svih 90 minuta za Maccabi.

Bešiktaš - Dinamo Kijev 1:0
(Korkmaz 68')

U vrlo sadržajnoj utakmici Turci su svladali Ukrajince s 1:0 te dodatno zakomplicirali situaciju u ovoj skupini. Igralo se vrlo otvoreno, s jedne strane su prijetili Quaresma, Simao i Hugo Almeida dok su gol Crno-bijelih ugrožavali Alijev i Milevskij. Ipak, jedini gol na susretu zabio je Bešiktaš, i to u 68. minuti.

Portugalac Simao ubacio je iz kornera, a u kaznenom prostoru Šokovskog najbolje se snašao stoper Egemen Korkmaz koji donosi važna tri boda domaćinu. U posljednjim trenucima susreta pokušao je Yussuf Ayila izjednačiti, no neuspješno. Bešiktaš sada ima šest bodova, jedan više od Kijevljana za koje je Ognjen Vukojević "orao" i "kopao" cijelu utakmicu.

Skupina F

Salzburg - Athletic Bilbao 0:1
(Ander Herrera 37')

U dvoboju vodećih momčadi iz skupine F, Baskijci su svladali Salzburg te im se osvetili za remi na San Mamesu koji su osvojili u prošlom kolu. Loša i dosadna utakmica živnula je pogotkom Andera Herrere u 37. minuti. U jednom kontranapadu Munian je asistirao španjolskom veznjaku koji je mirno poslao loptu kraj Gustafssona.

Ni u nastavku igrači nisu prikazali dobar nogomet, Bikovi se nisu ozbiljnije približili Iraizozu, treba izdvojiti tek udarac Leitgeba u sumraku utakmice. Baskijci su ovom pobjedom otišli na deset bodova dok su Austrijanci ostali na četiri osvojena boda.

PSG - Slovan Bratislava 1:0
(Pastore 63')

Slovaci su prošlo kolo na domaćem terenu odigrali "nulu" s bogatim Parižanima, no na Parku Prinčeva PSG je bio izraziti favorit. Ipak, gosti su "skupo prodali kožu", prijetili su u početku Kladrubsky i Halenar, no kako je utakmica odmicala Parižani su sve jače stiskali obruč ispred gostujućeg šesnaesterca. Neprecizni su bili Menez, Pastore, i Sissoko...

Ipak, 43 milijuna eura vrijedni argentinski playmaker je otključao bravu Slovaka u 63. minuti. Nene je ubacio s lijeve strane, na drugoj vratnici je Pastore ostao zaboravljen te lako poentirao za pobjedu domaćina. Nisu gosti imali snage za izjednačenje dok su se Prinčevi zadovoljili i s minimalnom pobjedom. Sada imaju sedam bodova dok je Slovan ostao na jednom bodu.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Vaslui1:0Sporting
Lazio1:0Zürich
1Sporting 68:4+412
2Lazio 67:5+29
3Vaslui 65:8-36
4Zürich 65:8-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Vaslui1:0Sporting
Lazio1:0Zürich
1Sporting 68:4+412
2Lazio 67:5+29
3Vaslui 65:8-36
4Zürich 65:8-35

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivan9004.11.2011. u 10:57
    zadnja rečenica i piše "dok je Slovan ostao na jednom bodu."
    ivan90
  • chepo03.11.2011. u 21:33
    Slovan ima jedan bod, a ne dva. poz:)
    chepo