Nogomet

PSV i Legia osigurali prolaz

Dino Brumec • četvrtak, 03.11.2011.
PSV i Legia osigurali prolaz
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Odigrano je četvrto kolo u skupinama A, B i C Europa lige. Rubin je uspio jednom svladati Cudicinija i izborio je vrlo važnu pobjedu nad Tottenhamom, a u skupini B Hannover i Standard preokrenuli su svoje suparnike i trijumfalno završili svoja gostovanja. U skupini C Legia i PSV osigurali su prolazak dalje i u posljednja dva kola odlučivat će o prvom mjestu.

Grupa A

Rubin Kazan – Tottenham 1:0
(Natcho 56')

Rubinu iz Kazana bila je potrebna pobjeda protiv Tottenhama kako bi došli do sedam bodova i imali ravnopravne šanse s Londončanima i PAOK-om za plasman dalje. Otočka momčad olakšala im je posao postavljanjem rezervne momčadi na teren, a u prvom dijelu na životu ih je držao Carlo Cudicini koji je svako malo morao zaustavljati opasne ruske napade.

U 56. minuti Natcho je sjajno izveo slobodni udarac i time doveo svoju momčad u vodstvo. Iako je prema prikazanom Rubin kroz cijelu utakmicu morao postići još barem dva do tri pogotka, ipak je pogodak Natcha na kraju ispao odlučujuć. O Tottenhamu dovoljno govori činjenica da je Cudicini bio daleko najbolji pojedinac gostiju unatoč primljenom pogotku. Modrić, Kranjčar i Ćorluka nisu bili u zapisniku utakmice.

Shamrock – PAOK 1:3
(Dennehy; Salpingidis 7',38', Fotakis 36')

PAOK je gostovao u Irskoj i uvjerljivom pobjedom izbio na čelo ljestvice. Nakon dvije uzastopne pobjede nad irskim klubom, Grci sada imaju osam bodova, dok su Rubin i Tottenham izjednačeni na sedam. Dva pogotka za grke postigao je Salpingidis, u sedmoj i 38. minuti utakmice. Jedan je još postigao Fotakis u 35. minuti i već je u prvom dijelu sve bilo riješeno. Na konačnih 1:3 smanjio je Dennehy u 51. minuti. Dario Krešić odgledao je utakmicu s klupe za pričuve.

Grupa B

Kopenhagen – Hannover 1:2
(N'Doye 67'; Schlaudraff 71', Stindl 75')

U vrlo važnoj utakmici za krajnji rasplet B grupe, Kopenhagen je u Danskoj dočekao Hannover i doživio poraz nakon preokreta Nijemaca. Na poluvremenu utakmice još je bilo 0:0, ali su u drugom dijelu pala čak tri pogotka. Najprije su u 67. minuti poveli domaćini golom koji je postigao N'Doye.

No, poznata je njemačka upornost i u samo četiri minute Hannover preokrenuo Dance. Samo četiri minute nakon danskog pogotka, u 71. minuti, izjednačio je Schlaudraff, a odlučujući pogodak četvrt sata prije kraja utakmice postigao je Stindl. Nakon ovog kola na vrhu ljestvice izjednačeni su Standard i Hannover s osam osvojenih bodova.

Vorskla Poltava – Standard Liege 1:3
(Kurilov 5'; Seijas 17', Kanu 45', Tchite 74')

Prošlo kolo Vorskla je gostovala u Belgiji i osvojila svoj prvi bod u ovosezonskoj Europa ligi. I ovu utakmicu dobro su počeli i već u petoj minuti Kurilov dovodi Ukrajince u vodstvo. No, do kraja poluvremena Standard je potpuno preokrenuo rezultat. Najprije je u 17. minuti Seijas sve vratio na početak, a pred kraj prvog dijela Kanu je doveo goste u vodstvo. Konačnih 1:3 postavio je Tchite petnaestak minuta prije kraja susreta.

Grupa C

PSV – Hapoel Tel Aviv 3:3
(Wijnaldum 12', Toivonen 59', Strootman 87'; Damari 10', Tamuz 33', 47')

Iznimno zanimljiva utakmica odigrana je u Nizozemskoj gdje je dosad stopostotni PSV dočekao Hapoel iz Izraela koji na svom kontu nije imao nijedan bod. No, prvi su poveli Izraelci kada je u desetoj minuti poentirao Damari, a samo dvije minute kasnije Wijnaldum je vratio stvari na početak.

No, u 33. i 47. minuti Tamuz je postigao dva pogotka za Hapoel i doveo utakmicu na prag rješenja. PSV se nije predao i u 59. minuti smanjio je preko Toivonena. Dvadesetak minuta prije kraja igrač Hapoela Gordana je isključen i to je dalo PSV-u krila za dodatan pritisak na izraelsku obranu. I pred sam kraj utakmice Strootman je izjednačio na 3:3 i svojoj momčadi donio važan bod nakon što je u jednom trenutku zaostajala dva pogotka. Tim pogotkom Strootman je donio i matematičku potvrdu prolaska svoje momčadi. Mirko Oremuš nije bio u zapisniku utakmice.

Legia – Rapid Bukurešt 3:1
(Radović 51', 69', Kucharczyk 90'; Teixeira 65')

Poljska Legia zabilježila je i drugi uzastopni trijumf nad Rapidom iz Bukurešta i time osigurala plasman u daljnji tijek natjecanja. Bila je ovo utakmica u kojoj su obje momčadi dobile po jedan crveni karton, a na kraju su odlučili golovi Radovića za domaćine. Ivica Vrdoljak odigrao je svih 90 minuta u pobjedi svoje momčadi.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Rubin Kazan1:0Tottenham
Shamrock Rovers1:3PAOK
1PAOK 610:6+412
2Rubin Kazan 611:5+611
3Tottenham 69:4+510
4Shamrock Rovers 64:19-150

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Rubin Kazan1:0Tottenham
Shamrock Rovers1:3PAOK
1PAOK 610:6+412
2Rubin Kazan 611:5+611
3Tottenham 69:4+510
4Shamrock Rovers 64:19-150

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.11.2011. u 01:06
    Dobar go od Pastore
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.11.2011. u 23:14
    bravo legia!!!
    Obrisan korisnik