Vodeni sportovi

Rudić objavio popis za Nijemce

Maja Giljanović • srijeda, 09.11.2011.
Rudić objavio popis za Nijemce
Foto: Sandro Donda

Izbornik hrvatske reprezentacije, aktualnog prvaka Europe, Ratko Rudić objavio je popis od 14 igrača za utakmicu prvog kola nove sezone Svjetske lige koja se 15. ovog mjeseca igra u Dubrovniku.

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ratko Rudić uoči početka nove sezone je izjavio: "Glavni cilj su nam Olimpijske igre, ali prije nego u svibnju krenemo s pripremama za London ozbiljno ćemo pristupiti i ostalim akcijama. U drugoj polovici siječnja u Eindhovenu branimo naslov prvaka Europe, a sredinom studenog počinje i Svjetska liga".

Hrvatska je smještena u Skupinu B, a prvi nastup nakon što je na Svjetskom prvenstvu u Šangaju osvojila brončanu medalju i osigurala plasman na OI, 15. ovog mjeseca u 18 sati, čeka je protiv Njemačke u Dubrovniku. Za Nijemce koji su koncem listopada protiv Malte osigurali nastup na EP-u od 16. do 29. siječnja - 16:5 u gostima i 21:6 na svom bazenu - Rudić je pozvao 14 igrača od kojih je gotovo polovica i na klupskom planu u Gružu domaća.

Jugove boje tako brane Andro Bušlje, Nikša Dobud, Pavo Marković, Paolo Obradović, Maro Joković i Frano Karač, Primorje zastupaju Ivan Buljubašić, Fran Paškvalin, Ivan Krapić i Petar Muslim, internacionalci su Pro Reccovi Damir Burić i Sandro Sukno, a po jednog predstavnika, oba kluba na golmanskoj poziciji, imaju Mladost i Mornar, Josipa Pavića i Marka Bijača.

Kako Skupina B broji samo tri reprezentacije Makedonija je u prvom kolu slobodna, u drugom, pak, kolu 6. prosinca odmara Hrvatska i Njemačka je u Berlinu domaćin Makedoniji, a sljedeću utakmicu naši reprezentativci igraju tek dogodine, 7. siječnja u Skuplju protiv Makedonaca.

Nakon Šangaja i osvojenog naslova prvaka svijeta Talijani u nove radne pobjede kreću u Skupini A protiv Rusije, a u Skupini C sastaju se Rumunjska i Turska te Španjolska i Grčka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!