Vodeni sportovi

Van Gaal bez milosti po Hrvatsku

Maja Giljanović • petak, 11.11.2011.
Van Gaal bez milosti po Hrvatsku
Foto: Sandro Donda

Večeras je u Gradskoj vijećnici u Eindhovenu održan ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo koje će se na kompleksu Pieter van den Hoogenband održati od 16. do 29. siječnja. Branitelja naslova Hrvatsku Luis van Gaal je smjestio u Skupinu B sa Srbijom, Crnom Gorom, Španjolskom, Njemačkom i Rumunjskom.

Nemilosrdan po hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju bio je Luis van Gaal u Gradskoj vijećnici u Eindhovenu na večerašnjoj ceremoniji izvlačenja skupina Europskog prvenstva na kojem će igrači Ratka Rudića od 16. do 29. siječnja braniti naslov osvojen u Zagrebu u rujnu prošle godine.

Skupina A

Italija
Mađarska
Grčka
Turska
Makedonija
Nizozemska

Van Gaal je aktualne prvake Europe i treću najbolju reprezentaciju sa Svjetskog prvenstva u Šangaju smjestio u Skupinu B sa svjetskim viceprvacima i brončanima u Zagrebu Srbijom, prvacima Europe iz Malage prije tri godine Crnom Gorom, viceprvacima svijeta iz Rima prije dvije godine Španjolskom, šestoplasiranom u Zagrebu Njemačkom i Rumunjskom koja je lani na Savi zauzela sedmo mjesto.

Najboljih pet iz Zagreba automatski je izvadilo i vizu za Eindhoven, ni domaćin Nizozemska nije se morao mučiti u kvalifikacijama, a ostali su svoj plasman osigurali koncem listipada. Iz naše skupine Španjolska je u dvije utakmice posramila Rusiju (13:6, 11:4), Njemačka se poigrala s Maltežanima (16:5, 21:6), a ni Rumunjska protiv Gruzije nije naišla na ozbiljan otpor (11:5, 18:6).

Skupina B

HRVATSKA
Srbija
Crna Gora
Španjolska
Njemačka
Rumunjska

U Skupini A izvučeni su aktualni svjetski prvaci Talijani, olimpijski pobjednici Mađari, deveta u Zagrebu Grčka, 10. Turska, fenjeraš Makedonija i domaćin Nizozemska. Grčka je nastup u Eindhovenu osigurala protiv Slovačke (13:7, 9:3), Turska protiv Slovenije (7:5, 9:9), a Makedonija protiv Francuske (6:8, 12:4).

Dvije reprezentacije koje natjecanje po skupinama završe na prvom mjestu direktno će se plasirati u polufinale, a drugoplasirane i trećeplasirane ekipe u borbu za medalju morat će preko četvrtfinala.

Ždrijeb za vaterpolistice u Skupinu A je smjestio braniteljice naslova Ruskinje, olimpijske pobjednice i brončane u Zagrebu Nizozemke, Mađarsku i Veliku Britaniju, a u Skupinu B aktualne viceprvakinje Grkinje, Italiju, Španjolsku i Njemačku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10812.11.2011. u 10:36
    I kaj je taj zdrjeb sad katastrofa?? Opet - kao i prije - trebamo - i mozemo - sve tekme dobit osim one protiv Srbije- i idemo izravno u polufinale. Spanjolci jesu jaki, ali da smo u drugoj skupini tu su Talijani i Madari i opet bi bili tri ekipe koje se bore za dva mjesta. Plus da nis nije... [više na forumu]
    narada108
  • hanson12.11.2011. u 03:53
    ma kaj postoji i neki vatrpolski platini i blater?! koja sprdačina od natjecanja
    hanson
  • Obrisan korisnik12.11.2011. u 00:12
    a ja mislija, onaj van gaal... šta trenira hokejaše o.O
    Obrisan korisnik