Rukomet

Vraća nam se Čupić

Pripremili:Ivana Strahija, Damir Žbulj, Zvonka Keliš • ponedjeljak, 14.11.2011.
Vraća nam se Čupić
Foto: Davor Sajko

Još malo pa ćemo i Čupića opet gledati na parketu, što sigurno veseli, a vesele nas i forme Ninčevića te Alilovića, koje su u usponu. S druge strane, razloge za zabrinutost ljubiteljima rukometa donijeli su T. Valčić, Bičanić, Šunjić, Gojun i Horvat, a čak je pet naših najboljih rukometaša van parketa zbog ozljeda i bolesti.

Naši reprezentativci, bivši i sadašnji, nakon EHF tjedna vratili su se klupskim obavezama, a njihovi klubovi redom su u vrhu svojih liga, svakako zahvaljujući i hrvatskom doprinosu. Usporedo s time igraju naši rukometaši i kupove i Regionalnu ligu, a pripremaju se i za nastavak natjecanja u Ligi prvaka, pa je jasno da utakmica imaju napretek.

Ugodno iznenađenje

Ivan Čupić: Čupićev oporavak od teške ozljede ramena bliži se kraju, a trener njegovih Lavova Gudmundur Gudmundsson najavio je kako bi se u kadru mogao naći već 19. studenog na gostovanju kod Lübbeckea, naših Blažička i Vukovića.

Forma u usponu

Ivan Ninčević: Reprezentativno lijevo krilo Ivan Ninčević nastavlja s dobrim partijama u njemačkoj rukometnoj Bundesligi. Njegova ekipa slavila je osmi put ove sezone, a trenutno se nalaze na odličnom drugom mjestu, iza vodećeg Kiela. Za Füchse, u gostujućem slavlju 20:30 nad TV 05/07 Hüttenbergom, Ninčević se kao i u prethodnom kolu u strijelce upisao četiri puta.

Mirko Alilović: Nakon što se dobro odmorio, Alilović je sa svojim Veszpremom gostovao kod Kecskemeta i upisao pobjedu od 37:25. Svojim je suigračima Alilović pomogao doći s respektabilnih 15 obrana, a obranio je i jedan penal. Ukupno je imao 15/38, solidnih 39 posto uspješnosti. +12 povratilo je Veszpremu ugled nakon poraza u Szegedu od 23:24. Momčad se sprema za težak izazov u Ligi prvaka, gostuje u Berlinu kod Lisica 16. studenog.

Na standardnoj razini

Denis Špoljarić: Sudjelovao u rutinskoj pobjedi svojih berlinskih Lisica na gostovanju kod Hüttenberga, slavili su s deset pogodaka viška, a protivnika su ostavili na samo 20 postignutih pogodaka, što znači da je Špoljarić, zajedno sa svojim suigračima u obrani, odradio dobar posao.

Marino Marić: Marić se na gostovanju kod Metalurga našao u početnoj sedmorki CO Zagreba te je sam susret otvorio pogotkom. Marino se dobrim pokazao u posljednjim minutama derbija u Skopju gdje je s dva vrlo važna pogotka osigurao konačan neriješeni rezultat 19:19. Ukupno se Marić tri puta upisao u strijelce, no u itekako ključnim trenucima

Denis Buntić: Vive Targi Kielce i dalje drži prvo mjesto tablice, poljske lige, a polako se Poljaci, s njima i naš Buntić, spremaju za nastup u Ligi prvaka. Dočekuju Atletico de Madrid 16. studenog, a dobra je priprema bila utakmica protiv kluba Azoty Pulawy u gostima, koju je Kielce dobilo s 43:28. Kako javljaju poljski mediji, Buntić je bio odličan u obrani uz suigrače Mateusza Zarembu i Tomasza Rosinskog te tako nadoknadio izostanak "stupa obrane" Petera Grabarczyka. Dobroj igri u obrani Buntić je dodao i četiri pogotka.

Petar Metličić: Pero je odigrao svoju standardnu partiju za svoje Celje Pivovarnu Laško. Njegova ekipa doživjela je poraz na gostovanju u Velenju kod Gorenja, u derbi susretu slovenskog prvenstva. U direktnom obračunu ostali su bez prve pozicije na ljestvici, a Metličić je za svoju ekipu zabio i dva pogotka.

Vedran Zrnić: Momčad Gummersbacha na domaćem je terenu, u desetom kolu rukometne Bundeslige, ugostila rukometaše Göppingena te je pretrpjela minimalan poraz. Zrnić je u porazu svoje momčadi sudjelovao s četiri pogotka, a dva je pogotka, iz tri pokušaja, postigao s linije sedam metara. Također, u napetom je susretu zaradio i jedno isključenje.

Ivano Balić: Morao se i Ivano skinuti proteklog utorka kako bi CO Zagreb stigao do pobjede u regionalnoj ligi. Ubrzao je igru, zabio i dva pogotka te iz utakmice u utakmicu dokazuje kako je i dalje ključni igrač ove ekipe. Protiv Červarova Metalurga također je odigrao zapaženo, zabio je tri pogotka, posebno je lijep i atraktivan bio za izjednačenje rezultata na 8:8, kada je sa zvukom sirene prije odlaska na poluvrijeme, fantastičnim prodorom, uz igrača manje na parketu CO Zagreba, svladao odličnog vratara Stanića. Ipak, mora se priznati kako je Balić imao i nekoliko izgubljenih lopti te tehničkih pogrešaka u tom susretu, no, što je na kraju i razumljivo s obzirom na ritam i količinu utakmica koje je morao odigrati u posljednjih desetak dana.

Marko Kopljar: Kopljar je u regionalnoj SEHA ligi ponovno odigrao dvije utakmice na nivou koji se od njega i očekuje u tom natjecanju. Nešto slabiji učinak u utorak u Kutiji šibica, zabio je samo dva pogotka, kompenzirao je tako što je njegov drugi postignuti gol na utakmici bio upravo pobjednički. Protiv Metalurga odigrao je bolje, zabio je četiri pogotka što je u utakmici s 19 postignutih golova dobar podatak. U par navrata pokazao je koliko razoran može biti njegov udarac, ali uz manjak sreće i koncentracije, nekoliko lopti ipak je završilo pored protivničkog gola ili pak na samoj vratnici.

Marin Šego: Prvi vratar CO Zagreba proteklih desetak dana, poput ostalih suigrača iz reprezentacije, imao je pune ruke posla. Nakon povratka iz Srbije s reprezentativnih akcija, već je u utorak morao ponovno među vratnice. S osam zaustavljenih lopti sudjelovao je u teško izborenoj pobjedi protiv Metaloplastike u Kutiji šibica, dok je na gostovanju u Makedoniji kod Metalurga u nedjelju uspio obraniti sedam udaraca protivničkih igrača.

Drago Vuković: Lübbecke je u gostima kod Bergischera stigao do pobjede s tek jednim golom prednosti, a među najboljim gostujućim igračima u susretu našao se i Vuković. Drago je, naime, u pobjedu svoje momčadi ugradio pet pogodaka.

Forma u padu

Damir Bičanić: Prvo je bio u dobroj formi, držao je Chamberry u prednosti te postigao posljednji, 30., gol u utakmici protiv Savoy Créteila (30:27) u Francuskom kupu. Tako je Chamberry još jednom prošao u završnicu natjecanja, uz Montpellier, Nantes i Saint-Raphaël. Protiv Nantesa u osmom kolu prvenstva imao je Bičanić međutim par dana kasnije 0/4, što ne zvuči dobro iako je izborena pobjeda od 27:26, osma u osam kola. Slaže se francuski L'Equipe da se takav Bičanićev slabi učinak ne događa često.

Mate Šunjić: Izuzetno slabu rolu imao je mladi hrvatski reprezentativni vratar u utakmici protiv Tatrana, a za svoj je Nexe obranio svega jedan od 11 šuteva, te ga je Kasim Kamenica morao izvaditi iz igre. Svakome se dogodi loš dan, pa se tako valjda morao i Šunjiću. Priliku za popravak imat će Šunjić već u nedjelju u Banja Luci protiv Borca.

Tonči Valčić: Tonči nije bio pozvan u reprezentaciju za pripremna utakmice u Srbiji pa je to vrijeme iskoristio za rad u klubu. Međutim, nakon što je zabio dva pogotka u utorak, zbog ozljede nije mogao više na parket. Do susreta s Metalurgom dovoljno se oporavio kako bi pomogao svojoj ekipi barem u obrambenim zadaćama.

Jakov Gojun: U posljednje vrijeme trener Obrvan ga manje koristi. Obrambene zadaće, dok je u igri, odradi korektno, ali u napadačkim akcijama CO Zagreba gotovo da i ne sudjeluje. Protiv Metaloplastike uspio je zabiti jedan pogodak, ali protiv Metalurga gotovo da i nije prešao u protivničku polovicu terena.

Zlatko Horvat: CO Zagreb je, u sklopu devetog kola Regionalne lige, gostovao kod Červarova Metalurga, no kući se vratio tek s bodom. U derbiju Lige kapetan Zagrebaša nije imao svoj najbolji dan iako je na startu susreta držao prednost Zagreba realiziranim sedmercem. Ukupno je Zlatko zabio tek dva pogotka, no s linije sedam metara dva je puta bio neuspješan.

Klupa tribina doktori

Renato Sulić: Igrači Veszprema cijepljeni su prije ovog vikenda protiv obične gripe, kao i one H1N1, no to pivota iz Rijeke nije spriječilo da dobije povišenu temperaturu, pa nije sudjelovao u pobjedi svoje momčadi u gostima.

Željko Musa: Nažalost, Musa zbog ozljede koju je zaradio u reprezentativnom dresu nije mogao nastupiti u derbiju slovenskog prvenstva, ali Gorenje je i bez njegovih usluga uspjelo poraziti Celje PL i tako preuzeti vrh ljestvice.

Goran Šprem: Vratio se ozbiljnom rukometu potpisavši za njemački Gummersbach, no, još uvijek je u potrazi za bundesligaškom formom i nije u prvim planovima trenera Hasanefendića.

Venio Losert: U devetom kolu španjolskog prvenstva momčad Venija Loserta, Ademar Leon, stigla je do uvjerljive pobjede nad rukometašima Huesce. Trener Isidoro Martinez u ovom susretu nije stavio Loserta na gol već ga je ubacio prilikom obrane sedmerca. Venio je bio uspješan, iskoristio je priliku koja mu je pružena te je tako sakupio jednu obranu.

Manuel Štrlek: Štrlek se nakon ozljede i oporavka dugog više od dva mjeseca polako, ali uspješno vraća na rukometne terene. Prvu priliku da osjeti loptu dobio je u susretu s Izviđačem, dok se u prethodnom dvoboju s Metaloplastikom nije upisao u strijelce. Trener Obrvan u susretu s Metalurgom koristio ga je tek kako bi pokušao realizirao sedmerac. Manuel je bio uspješan u svom zadatku te je smjestio loptu u mrežu Zagrebova protivnika.

Igor Vori, Domagoj Duvnjak, Blaženko Lacković: Svoj su susret 10. kola Bundeslige naši rukometaši na privremenom radu u Hamburgu odradili još 14. rujna. Zato je naš trojac mogao odmarati i pripremati se za utakmicu u Ligi prvaka, koju igraju 19. studenog protiv Wisle Plock u gostima, a prije toga, 17. studenog, u 11. kolu domaćeg prvenstva ugošćuju Grosswallstadt.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.11.2011. u 13:00
    odlična vijest!
    Obrisan korisnik