Vodeni sportovi

Njemačka u Gružu

Maja Giljanović • utorak, 15.11.2011.
Njemačka u Gružu
Foto: Sandro Donda

Hrvatska vaterpolska reprezentacija vraća se u bazen prvi put nakon osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Šangaju i osiguranog plasmana na Olimpijske igre u Londonu. U prvom kolu Skupine B u kvalifikacijama ovogodišnje Svjetske lige u Dubrovniku gostuje Njemačka.

"Ovo je prvi korak ka glavnom cilju sezone, Olimpijskim igrama sljedeće godine. Kvalifikacije Svjetske lige, Europsko prvenstvo u Eindhovenu, uvjeren sam i završni turnir Svjetske lige, sve vodi prema Londonu", izjavio je Ratko Rudić.

"Pred nama je Vrlo važna utakmica za koju ne konkuriraju standardni Pavić, Bušlje i Burić koji su otpali zbog zdravstvenih problema. Nijemce dobro poznajemo, dobra su momčad, ali još uvijek nisu na našoj razini. Što, međutim, ne znači da im možemo pristupiti olako. Mogu, već i jesu, iznenaditi i one najjače, ali budemo li na uobičajenom nivou, odigramo li vrlo ozbiljno, vjerujem u našu pobjedu".

1. kolo

Skupina A
Rusija - Italija
Skupina B
HRVATSKA - Njemačka (HTV, 18)
Skupina C
Španjolska - Grčka
(sudac: Andrej Franulović)
Rumunjska - Turska 16:8

O ždrijebu skupina za Europsko prvenstvo koje su u Eindhovenu održava od 16. do 29. siječnja, a na kojem su branitelji naslova smješteni u skupinu među ostalima i sa Srbijom, Crnom Gorom i Španjolskom izbornik je izjavio: "Teže nije moglo, skupine su izvučene bez ikakvih kriterija. Nizozemska je primjerice bila nositelj što je nonsens, a i šest reprezentacija iz kvalifikacija nalazilo se u jednom bubnju. Međutim, što je tu je, na nama je da odigramo najbolje moguće, osvojimo jedno od prva dva mjesta, izravno izborilo polufinale i borimo se za medalju".

I Maro Joković se slaže da je Njemačka ozbiljan protivnik koji zahtijeva maksimalno ozbiljan pristup: "Igrali smo" (Jug, nap. a.) "nedavno u Berlinu u Ligi prvaka protiv Spandaua koji čini kostur reprezentacije Njemačke. Pobijedili smo, ali bilo je tijesno" (9:8, nap. a.). "Nijemci su uvijek Nijemci, nikad se ne predaju, ali bez obzira na sve vjerujem u naš uspjeh".

U izostanku Pavića za mjesto među vratnicama konkuriraju Mirko Nižić i Marko Bijač, Rudiću su na raspolaganju i Andro Bušlje, Nikša Dobud, Pavo Marković, Paolo Obradović, Frano Karač, Ivan Buljubašić, Fran Paškvalin, Ivan Krapić, Petar Muslim i Sandro Sukno, a treninzima je priključen i Jugov mladac Marko Macan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!