Dodatne kvalifikacije za EP 2012., 15.11.2011, 20:45 h
Irska
Irska 1:1 Estonija
Estonija

Irska mirno do Europskog prvenstva

Marko Domljanović • utorak, 15.11.2011.
Irska mirno do Europskog prvenstva
Foto: EPA

Nakon uvjerljive pobjede u Estoniji, 50 tisuća Iraca došlo je na prekrasni Aviva stadion s namjerom da bučno proslave prvi plasman njihove reprezentacije na neko veliko natjecanje nakon deset godina. Iako nisu briljirali, irski reprezentativci utakmicu su odradili bez velikih šokova za njihove navijače.

Na početku utakmice u glavnoj ulozi je bio Robbie Keane koji se u petoj minuti našao u srcu gostujućeg šesnaesterca, ali Estonci uspijevaju blokirati njegov udarac. Puno bolja prilika za irskog napadača stigla je samo dvije minute kasnije nakon što je Pavel Londak ispustio iz ruku udarac Duffa, ali Keane odbijenu loptu šalje pokraj gola. U 15. minuti opet prilika za Keana, ali gostujući vratar prvi stiže na ničiju loptu.

Utakmica je nakon toga poprilično usporila budući da se Ircima nije previše žurilo, dok su Estonci pokazali popriličan manjak inspiracije kad bi lopta bila u njihovom posjedu. U takvoj situaciji, Irci su poveli - lopta je nakon udarca iz kuta došla do Doylea čiji je udarac glavom odbijen, ali samo do Stephena Warda koji zabija za 1:0.

Estonci su se nakon pogotka ohrabrili i počeli češće dolaziti do kaznenog prostora domaćina. Ipak, nekoliko nabacivanja i udarac iz kuta nisu predstavljali puno problema za irsku obranu. Na odmor se tako otišlo sa minimalnim vodstvom domaćina.

Drugo poluvrijeme također je počelo u nešto sporijem ritmu, no u 54. minuti Vassiljev odlično pronalazi Haaga u kaznenom prostoru, ali obrana Irske ipak uspijeva raščistiti neugodnu situaciju. Domaćini su uzvratili već u idućem napadu, ali Wardov udarac završava u naručju gostujućeg vratara.

Tri minute kasnije, Estonija je izjednačila. Kapetan Vassiljev je uputio udarac iz daljine, a lopta je prevarila Givena i završila u mreži domaćina. Pogodak je natjerao Irce da se trgnu i zaigraju ozbiljnije i u 62. minuti Doyle puca nakon dobrog driblinga na rubu kaznenog prostora, ali Londak je opet na mjestu.

Irci nakon toga opet preuzimaju posjed lopte, a u 67. minuti stiže i nova prilika. Dunne je najviši u skoku, ali udarac još jednom ide ravno u Londaka i estonski vratar hvata loptu bez problema. U 72. minuti Cox pokušava prebaciti Londaka - bez uspjeha. Gosti su zaprijetili dvije minute kasnije nakon što je Vunk pucao iz daljine, no Given dobro reagira i odbija snažan udarac daleko od svog gola.

Do kraja utakmice Estonci su imali samo jedan solidan ubačaj, ali Irci su se lako obračunali s tom prijetnjom pa je po isteku 90. minute moglo započeti veliko slavlje. Irska reprezentacija dohvatila je tek svoj drugi EURO i prvo veliko natjecanje nakon 2002. godine.

Dodatne kvalifikacije za EP 2012.

15.11.2011.
Portugal6:2Bosna i Hercegovina
Irska1:1Estonija
Crna Gora0:1Češka
Hrvatska0:0Turska
11.11.2011.
Estonija0:4Irska
Češka2:0Crna Gora
Turska0:3Hrvatska
Bosna i Hercegovina0:0Portugal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometEuro 2012.
  • Najnovije
  • Najčitanije

Dodatne kvalifikacije za EP 2012.

15.11.2011.
Portugal6:2Bosna i Hercegovina
Irska1:1Estonija
Crna Gora0:1Češka
Hrvatska0:0Turska
11.11.2011.
Estonija0:4Irska
Češka2:0Crna Gora
Turska0:3Hrvatska
Bosna i Hercegovina0:0Portugal

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • soecc16.11.2011. u 09:47
    Evo. I mislite da neko tamo sad pljuje nogometaše i kenja da su trebali napunit Estonce? Sigurno ne, ljudi jednostavno slave odlazak na EP...
    soecc
  • Obrisan korisnik16.11.2011. u 00:01
    ako je je netko sličan nama Hrvatima to su Irci miran biroljubiv narod stoljećima proganjan od veliki sila,imate sve moje simpatije daj Bože da igrmao polufinale na euru neka pobjedi bolji :D :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.11.2011. u 23:14
    svaka čast braćo Irci:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.11.2011. u 23:08
    irskaaaaaa :) :) sve mi se vise svidja sastav ovog eura :)
    Obrisan korisnik