Rukomet

Duvnjak: "Možemo do medalje u Srbiji"

Lovro Štrbinić • utorak, 29.11.2011.
Duvnjak: "Možemo do medalje u Srbiji"
Foto: Duje Bonačić

Hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak za njemačke se medije osvrnuo na nadolazeće razdoblje svoje karijere, između ostalog i na Europsko prvenstvo što će se u siječnju održati u Srbiji. Smatra da Hrvatska ima velike izglede za medalju te da je najvažniji dobar ulazak u turnir.

Od 15. do 29. siječnja sljedeće godine najbolje reprezentacije Starog kontinenta naći će se na Europskom prvenstvu u Srbiji, a ponešto o mogućnostima Hrvatske na tom natjecanju rekao je član HSV-a Domagoj Duvnjak. Optimističan je i nada se još jednom dobrom nastupu ove generacije.

"Najvažnija stvar je prenijeti sva četiri boda u drugi krug natjecanja. Samim tim, meč s Islandom na otvaranju bit će jako bitan za podizanje samopouzdanja jer ako započnemo s pobjedom, kasnije ćemo letjeti terenom", rekao je u intervjuu za njemački Handball-Planet.com hrvatski reprezentativac.

Nastavio je analizirajući moguće protivnike u drugom dijelu turnira: "U drugom krugu će nas čekati Francuska i Španjolska, ali i pored toga mislim da je polufinale realnost. Znamo koliko smo dobri i ako ne bude nekih ozbiljnijih povreda, mislim da imamo velike šanse za medalju."

Optimizam se javlja i u njegovim promišljanjima od klupskom nastavku sezone. "Želim da se ponovno plasiramo na završni turnir Lige prvaka. No, idemo utakmicu po utakmicu, već sada smo gotovo prvi u grupi. Nadam se i da će nam ždrijeb biti naklonjen u osmini finala, pa i četvrtfinalu", rekao je Duvnjak na tu temu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.11.2011. u 12:26
    Ne pričaj gluposti za Malevića. Nije on vas zaboravio, bolje poslušaj šta je rekao, a ne izvodit zaključke koji tebi odgovaraju. Malević je rekao da razmišlja samo o pobjedi. Šta bi trebao reći? Naguzit ćemo se Slovencima? Uostalom kakve vi uvjete imate a kakve naši odbojkaši trebate s pokrit po... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.11.2011. u 05:46
    Vidim, da Duvnjak slovence nije ni pomenuo, ali ako misli, da če bit "normalno" lako, greješi... Za nas je fino, sda na nas svatko zaboravi (kao malevič u odbojci)..pa se onda pokaže ko je ko...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.11.2011. u 23:51
    S ''Caffe und kolač'' na klupi ne možemo do medalje. No lijepo je vidjeti da postoji želja i motiv.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.11.2011. u 19:55
    Sa boljim izbornikom odmah bi se složio s Domagojem ovak treba ipak biti realan. Vidimo samo primjer dobrog stručnjaka na klubi CO (Obrvan), nakon njegovog dolaska Zagreb lomi protivnike od kojih je ili gubio ili bio u egalu (Chambery)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.11.2011. u 19:34
    Slažem se i ja da možemo do medalje!Ali da li ćemo ju osvojiti u to nisam baš siguran.Vidljivo je da smo u padu i da smo slabij u odnosu na selkciju od prije 3-4 ili prije 7-8 godina.Još kad vidim onog čovjeka na klupi,koji je tu samo zato što je član hdz-ea,onda mi se zgadi život.nemam ništa... [više na forumu]
    Obrisan korisnik