Nogomet

Rijeka - Cibalia: Rijeka tuge i nemoći

Igor Dragozetić • nedjelja, 18.03.2001.


Oblačno i tmurno vrijeme nad stijenama Kantride kao da je i prije početka utakmice nagovještavalo mogući ishod susreta Rijeka - Cibalia. U otužnoj atmosferi pred šestotinjak gledatelja, u derbiju začelja, pobijedila je Cibalia rezultatom 2-1.

Na prvu poluprigodu čekalo se petnaestak minuta. Tada su Riječani odigrali prvu suvisliju akciju. Kombinirali su Ostojić, Dragičević i Mikac ali nisu ozbiljnije ugrozili gol gostiju. Nekoliko minuta kasnije Kovačević isprobava svoj udarac s 25 metara ali za Tafru to nije predstavljalo problem. U dvadesetoj minuti Cibalia pokušava probiti riječku obranu po desnoj strani ali centaršut završava u Tafrinim rukama. Samo dvije minute kasnije prigoda za Rijeku i prvi sporni trenutak. Miličić je krenuo u kontru međutim zaustavio ga posljednji čovjek vinkovačke obrane, Tkalčević. I kada su svi očekivali crveni karton, glavni sudac Petir pokazao je samo žuti. Iz dosuđenog slobodnog udarca prema vratima je pucao Ostojić ali bez posljedica po Marića. Tada je uslijedilo zatišje do 40. minute kada Tkalčević ponovno ruši Miličića, bez posljedica. Udarac iznova oprobava riječka osmica ali lopta odlazi pokraj desne vratnice. Posljednju priliku u prvome dijelu imaju gosti. Mario Meštrović upućuje udarac s 18 metara međutim Tafra još jednom dokazuje svoje kvalitete.

Drugi dio započinje stopostotnom prilikom Rijeke. Miličić krade loptu obrambenom redu gostiju, kreće prema golu, zaobilazi Marića te upućuje loptu prema praznim vratima. Ipak u posljednji trenutak, loptu u korner izbija Lučić. Nekoliko minuta kasnije upotrebljiv centaršut Ostojića ali loptu iz šesnaesterca izbija Jurić. U 70. minuti Riječani izvode korner, Jurić izbija do Ratkovića koji kreće u kontru po desnoj strani. Izvrsnom dubinskom loptom pronalazi Karabogdana kojemu loptu na 25 metara od gola izbija Tafra. Sudac procjenjuje da je riječki vratar igrao rukom i pokazuje mu crveni karton te Tafra ispraćen pljeskom odlazi u svlačionicu. Iz igre tada izlazi Dragičević, a na gol domaćina staje Horvat.

75. minuta bila je kobna po Rijeku. Pavličić je proigrao Ratkovića na deset metara od gola. Ratković je oboren te Petir pokazuje na bijelu točku. Mario Meštrović je siguran izvođač i Cibalia vodi 1-0. U 84. minuti Klić ulazi u šesnaest metara gostiju te pada na tri metra od Marićeva gola. Petir sudi jedaneasterac za Rijeku. Miličić izvodi udarac i izjednačuje na 1-1. Međutim veselje Riječana trajalo je samo dvije minute. Horvat nespretno intervenira te mu lopta bježi. Iskosa, s lijeve strane na nju natrčava Ratković, šalje ju u mrežu domaćina za rezultat 1-2. Riječani u posljednjim minutama daju sve od sebe. U devedesetoj gužva pred Cibalijinim golom. Klić upućuje udarac kojeg Marić brani, na odbijenu loptu reagira Brajković te je glavom šalje prema mreži. Međutim s gol linije izbacuje vinkovačka obrana. Brajković prigovara pomoćnome sucu, vjerujući da je lopta prešla gol liniju te dobiva drugi žuti karton. S devet igrača Rijeka nastoji doći do boda. U sučevoj nadoknadi, nakon kornera i gužve pred gostujućim golom do lopte dolazi Miličić, upućuje udarac ali opet s gol linije izbija Jurić. To je ujedno bila i posljednja prilika na utakmici.

Rijeka u današnjem susretu nije bila miljenica sreće. Nekoliko stospostotnih prilika koje su gosti spasili zaista spada u rubriku Vjerovali ili ne. Ipak, ono što donosi mrvicu optimizma jest zalaganje bijelih, posebice u posljednjim minutama susreta. Realizacija prilika još uvijek ostaje najveći problem igrača s Kantride. S druge strane Cibalia je iskoristila ono što joj je pružila riječka momčad i sudac Petir čije se suđenje može ocijeniti vrlo lošim. Riječanima preostaje da se u nadolazećoj kratkoj pauzi pokušaju konsolidirati i krenu konkretnije u Ligu za ostanak.

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!