Carling Cup, četvrtfinale, 30.11.2011, 20:45 h
Manchester United
Manchester United 1:2 Crystal Palace
Crystal Palace

Crystal Palace izbacio Manchester United!

Ante Zovko • srijeda, 30.11.2011.
Crystal Palace izbacio Manchester United!

U polufinalu Carling kupa pojavit će se dva drugoligaša. Nakon Cardiff Cityja svoje je mjesto osigurao i Crystal Palace, i to na sjajan način, pobjedom 2:1 na Old Traffordu nakon produžetaka protiv kombinirane momčadi Manchester Uniteda.

Nogometaši Crystal Palacea razveselili su 5.000 svojih navijača na Old Traffordu izbacivši iz Liga-kupa engleskog prvaka koji je nastupio s nekoliko juniora u kombinaciji s pričuvnim igračima iz prve momčadi. Većina prvotimaca nije ni bila u zapisniku.

Drugoligaš se odvažno postavio u Kazalištu snova. Napadač Zaha ostavio je ponajbolji dojam, samo mu je mirnoće nedostajalo u završnici da ugrozi Amosa na Unitedovu golu. U 16. minuti umalo je iznudio jedanaesterac kad ga je Fabio srušio na rubu šesnaesterca. S druge strane, Antonio Valencia i Federico Macheda složili su prvu priliku za Dimitra Berbatova, ali Bugarin puca preširoko.

Engleski prvak s vremenom je sve lakše kontrolirao ritam zbivanja na travnjaku i iz takve strpljive igre rodila se ponajbolja prilika za domaćina. Rafael je u 43. minuti presjekao jedno dodavanje i pokrenuo kontranapad. Valencia je ubacio u kazneni prostor, a Diouf bira akrobatsko rješenje. Lopta odlazi izvan gola.

Puno odlučnije lice Manchestera viđeno je početkom drugog dijela. Počeo je pritisak u potrazi za golom. Valencia i dvaput Morrison isprobali su reflekse Palaceova vratara Pricea.

Ferguson je treću zamjenu napravio već u 64. minuti, a minutu kasnije pokazalo se koliko je to bilo riskantno. Crystal Palace nevjerojatnim golom stiže do vodstva preko Ambrosea koji prima loptu u sredini terena i šalje "projektil" u gornji kut Amosova gola.

United nije dugo čekao s odgovorom. Pričuva Pogba prvo iskušava udarac iz daljine, a onda, u 68. minuti, Machedu u kaznenom prostoru ruši McCarthy. Talijanski napadač nije bio praznovjeran te je izjednačio s bijele točke.

Ako je bilo logično očekivati pritisak Uniteda koji će tražiti pobjednički gol, drugoligaš je to potpuno demantirao. Palace je usred Old Trafforda pritisnuo United koji nije znao kako povezati smislenu akciju. Ako je netko bio bliže prolazu u 90 minuta, to su svakako bili gosti, ali nedostajalo im je preciznosti u zadnjim minutama. Ovako se ušlo u produžetke.

Drugoligaš se nastavio sjajno braniti, a u 99. minuti našao prostor za drugi gol. 5.000 gostujućih navijača bilo je u deliriju u 99. minuti kad je Ambrose sjajnim ubačajem pronašao Murraya, točnije njegovu glavu, za senzacionalnih 1:2. Dvije minute poslije sjajni tehničar Murray iz slobodnog udarca s 35 metara ispružio je Amosa.

Dok je očajni Ferguson promatrao s klupe, njegova momčad počela je opsjedati šesnaesterac Palacea, ali gosti su se sjajno držali. Motiva im nije nedostajalo, ali je zato domaćinu nedostajalo ideja pred šesnaestercem gostiju da bi izbjegao najveću senzaciju dosadašnjeg natjecanja u Carling kupu.

U utorak su svoje mjesto u polufinalu Carling kupa izborili Liverpool, Manchester City i Cardiff City.

Carling Cup

četvrtfinale

Cardiff2:0Blackburn
Chelsea0:2Liverpool
Arsenal0:1Manchester City
Manchester United1:2 *Crystal Palace

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Carling Cup

četvrtfinale

Cardiff2:0Blackburn
Chelsea0:2Liverpool
Arsenal0:1Manchester City
Manchester United1:2 *Crystal Palace

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.12.2011. u 19:37
    nije problem iznjeti svoje misljenje, nije problem rec da manchester igra losije nego inace niti da nije trebao izgubit jucer,no nisko je dolazit na svaki clanak o unitedu i vidjet kako netko tko nema pojma o nogometu pljuje po fergusonu koji je osvojio tridesetak i nesto trofeja ,promjenio 3-4... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2011. u 18:20
    Vidis meni nije zao pisat ako je vec tebi zao citat,mislim da bi trebo biti ponosan sto uopce znas oboje.Jesi ti cuo za slobodu govora ? Ne znam zasto citas ako ti smeta,kad vidis moj nick nemoj citat ako ti se ne sviđa,to je tako jednostavno !? Mislim da si ti također jedan od sljedbenika... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2011. u 17:30
    man utd već godinama ispada u jednom od kupova od niželgaša-nije smak svijeta.... vratiće se oni na put uspjeha sto posto
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2011. u 16:49
    Tko je uopće igro za United sinoć od prvotimaca??
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2011. u 16:48
    ne zivciram se ja nego mi te naprosto zao gledat svaki clanak o manchesteru ti trollas i pocinje me brinut tvoja opsesija za manchesterom i njegovim eventualnim neuspjesima....izadji van malo pusti clanke o unitedu na miru...
    Obrisan korisnik