Nogomet

PSG bez bodova, Stoke prošao

Vedran Babić • četvrtak, 01.12.2011.
PSG bez bodova, Stoke prošao
Foto: EPA

Još dva kluba izborila su šesnaestinu finala Lige prvaka, i to oba iz skupine E - Stoke i Bešiktaš. PSG je posrnuo u Salzburgu i tako si zakomplicirao situaciju uoči posljednjeg kola, a Athletic i Sporting potvrdili su svoje pozicije broj jedan...

Skupina D

Vaslui - Lazio 0:0

Vaslui i Lazio ostaju poravnati i poslije petog kola, pa će odluka o klubu koji će se pridružiti Athleticu u drugom krugu biti donesena u zadnjem, šestom kolu. I jedni i drugi imali su svoje šanse, no remi je na kraju ipak najrealniji ishod.

Sporting - Zürich 2:0
(Van Wolfswinkel 15', Božinov 58')

Sigurnom i uvjerljivom izvedbom Sporting je potvrdio prvu poziciju u skupini i potpuno rasterećen može odigrati posljednjih 90 minuta u šestom kolu. Zürich je imao teoretske šanse za prolaz u drugi krug, no one su se bitno smanjile kada je Van Wolfswinkel u 15. minuti zabio za 1:0. Gosti praktički ni u jednom trenutku nisu ozbiljnije ugrozili kvalitetnijeg suparnika, koji je u 58. minuti pogotkom Božinova riješio sve dileme oko pobjednika, ako ih je uopće i bilo.

Skupina E

Maccabi Tel Aviv - Bešiktaš 2:3
(Yeini 59', Logasi 70'/ Quaresma 45'+1', 90'+2', Toraman 47')

Nogometaši Maccabija iz Tel Aviva, među njima i bivši igrač Varaždina Roberto Punčec, imaju još samo jednu priliku za pobjedu nakon što su na svom travnjaku izgubili od Bešiktaša. Iako je poraz bio puno blaži nego u prvom kolu (5:1), opet će ih vrlo vjerojatno jednako boljeti.

Nakon što su se fantastično vratili u susret nadoknadivši zaostatak od 2:0, u samoj završnici koncentracija im je popustila. Pomalo zaboravljeni Portugalac Quaresma dobio je loptu, oslobodio se nekoliko domaćih igrača i poslao loptu u mrežu za pobjedu i prolaz Bešiktaša.

Stoke - Dynamo Kijev 1:1
(Jones 81'/ Upson 27'(ag))

Dugo je izgledalo da će Dynamo Kijev zakomplicirati rasplet u skupini, no stasiti Jones glavom je poslao loptu u mrežu devet minuta prije kraja i tako lišio Stoke stresnog posljednjeg kola. Prvo poluvrijeme pripalo je gostima, za koje je Ognjen Vukojević odigrao svih 90 minuta. Dvaput je blizu bio Alijev, jednom Ševčenko, da bi Begovića na kraju matirao njegov vlastiti suigrač Upson.

U drugom dijelu engleski premierligaš se trgnuo i odmah u prvih deset minuta imao dvije dobre prilike za poravnanje rezultata. Ukrajinci su se uspjeli spasiti, no već spomenuti pogodak Jonesa zatvorio im je vrata Europske lige zbog pobjede Bešiktaša. U sudačkoj nadoknadi Begović je obranio posljednji pokušaj Jarmolenka iz daljine.

Skupina F

Athletic Bilbao - Slovan Bratislava 2:1
(De Marcos 15', Susaeta 75'/ Šebo 39')

Athletic je i poslije utakmice sa Slovanom ostao neporažen, a sada je kao bonus dobio i prvo mjesto u skupini s obzirom da PSG nije pobijedio u Salzburgu. Slovačka momčad, koja je do prije ove utakmice osvojila samo jedan bod i postigla samo jedan pogodak, dobro se držala, no kvaliteta španjolskog prvoligaša ipak je presudila. Pobjednički pogodak za domaće postigao je Susaeta 15 minuta prije kraja.

Red Bull Salzburg - PSG 2:0
(Jantscher 20', Švento 90'+4')

Uzbudljiva i atraktivna utakmica u Salzburgu okončana je pobjedom domaćina. Iako je skupocjena pariška momčad imala svoje šanse za izjednačenjem, nakon posljednjeg sučevog zvižduka radovao se Red Bull, koji je imao manje udaraca, ali više preciznosti. Ove dvije momčadi sada su poravnate na drugoj poziciji sa sedam osvojenih bodova.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Sporting2:0Zürich
Vaslui0:0Lazio
1Sporting 68:4+412
2Lazio 67:5+29
3Vaslui 65:8-36
4Zürich 65:8-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Sporting2:0Zürich
Vaslui0:0Lazio
1Sporting 68:4+412
2Lazio 67:5+29
3Vaslui 65:8-36
4Zürich 65:8-35

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.12.2011. u 12:28
    e moji šeici ne postaje se top klub preko noći uzalud vam i pastore,gameiro,menez,biševac,sirgu ,sissoko i tko već sve nije došao.trebat će psg-u dosta vremena i strpljenja da postane klub s pobjedničkim mentalitetom
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2011. u 11:20
    dobro gura ovaj stoke city mislim da bi mogli daleko ove sezone
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2011. u 08:59
    "Još dva kluba izborila su šesnaestinu finala Lige prvaka..." Valjda šesnaestinu finala Europske lige.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.12.2011. u 00:30
    a vise je nemoguce da ce proc neg da oce...ovi su in dali go u gostima sta ce i prisudit vjerojatno raunajuc da ce oboje tuc zadnje kolo...eee jadni moj psg,mislite li smijenit tog kombouarea???
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.12.2011. u 23:28
    dali je moguce da nece proc PSG
    Obrisan korisnik