Nogomet

Dinamo - Čakovec: Pobjeda za godišnjicu BBB

Goran Klarić • nedjelja, 18.03.2001.


Video: Ovako se slavi 15 godina BBB

Današnje posljednje, 22. kolo redovnog dijela natjecanja, donijelo je u Maksimir tri gola i preuzimanje mjesta vodećeg u prvenstvu, 15-tu godišnjicu Bad Blue Boysa, a s time i nadprosječnu posjećenost. Dinamo je danas kvalitetno odigranom utakmicom zasjeo na prvo mjesto ljestvice, dok je Čakovec pokazao da mu je definitivno mjesto među 12 najboljih.


Ilica Perić ovoga puta je bio brži od Balabana (Snimio: Dražen Patarčić)

U prvi dio susreta Dinamo ulazi sigurnije od protivnika i već u jednom od prvih napada Agić šutira sa 18-tak metara, no lopta se odbija od od nekoga u obrani i odlazi daleko od gola. Već u slijedećem napadu Balaban prolazi s lijeve strane iza cijele zadnje linije crvenih i opet prijeti. Tada je bilo jasno da će se igrati uglavnom na polovici Čakovčana, što je ukratko i opis prvog poluvremena. Dinamo kao da je danas bio željan igre. Nakon rijetkih prilika iz kojih je Čakovec u prvom dijelu mogao možda konkretnije zaprijetiti, plavi se danas brzo otvaraju i napadaju iz kontri, tako da je Čakovec igrao dosta rezervirano. No i gosti stvaraju prilike. Možda je najkonkretnije bila ona u 25. minuti kad Domjanić krade loptu na 20-tak metara od Butine, odbija ljevo za Škaričića, koji ulazi pred Butinu ispred samog peterca, puca i promašuje cijeli gol. Od prilika za Dinamo spomenut ćemo još Pavlovićevu iz slobodnog udaraca, skok i promašaj glavom Čuture, na drugoj vratnici nakon udarca iz kuta kojeg je izveo Agić, i na samom kraju poluvremena Balaban puca točno u Perića sa samo nekih sedam metara.

U prvih 45 minuta najzanimljivija je bila bakljada BBB-a u petnestoj minuti kad je i simbolično proslavljena 15. godišnjica.


Tomo Šokota "leteća tvrđava" (Snimio: Dražen Patarčić)

Drugo poluvrijeme je bilo puno zanimljivije i znatno drugačije od prvog. Već u petoj minuti nastavka, Cvitanović koji je na poluvremenu zamjenio Čuturu, iz prekrasnog slobodnjaka sa 18-19 metara dovodi domaćina u vodstvo. Čakovec se ne predaje i pokušava uzvrati. U najkonkretnijim prilikama je Bradvić, ali sve njegove lopte odlaze visoko iznad grede. Dinamo traži još jednu priliku za gol. Mikić nekoliko puta probija po desnoj strani, ali bez prave završnice. Nakon jednog ubačaja s te "desne strane", gdje su plavi u drugom dijelu najviše napadali, Šokota unutar šesnaest metara spušta za Balabana, koji si prvo daje loptu u for iz kojeg pogađa za 2:0. Prije drugog gola za domaće gosti su ostali bez isključenog kapetana Škopljanca, a propuštaju i nekoliko prilika za izjednačenje. U 18. minuti Domjanić dodaje desno Cabanu koji šutira u bliži kut, ali Butina brani, a samo minutu kasnije Škaračić isprobava šut s ruba šesnesterca i lopta prolazi malo pored vratiju. Kasnije u nastavku, gosti prijete još dva puta, ali sada za počasni pogodak. U 40. minuti nastavka Karabatić pokušava glavom na drugoj vratnici dok odmah nakon kornera Tomić pokušava s 15 metara iznenaditi Dinamovu "jedinicu", ali Butina u oba dva pokušaja predobar za protivnike. Na suprotnoj strani najviše prilika je stvarao Balaban, dok konačno u posljednjem trenutku susreta Mikić nije pobjegao, previše istrčalom Periću koji dobiva još jedan gol za konačnih 3:0.


Rajko Magić, trener Čakovca: "Zaslužena pobijeda Dinama. Naše prvo poluvrijeme loše, a u drugom poluvremenu nas pogodak Cvitanovića neugodno iznenađuje. Vrlo teško nam je bilo igrati nakon isključenja Škopljanca. Treći gol smo primili zbog neiskustva, no mislim da smo danas pokazali da znamo igrati, ali i da moramo još dosta ulagati u momčad."

Hrvoje Braović, trener Dinama: "Mislim da smo danas vidjeli vrlo kvalitetnu igru, ovdje mislim na sve. Malo po malo smo ih lomili i evo. To je sada već jedan kvalitetan kontinuitet za moju momčad. Utakmica je stvarno bila teška, ali ja sam zadovoljan igrom svoje momčadi. Stalno ponavljam da danas u Hrvatskoj ligi nema nikoga koji može reći: "... ja ću ovo utakmicu sada pobijediti s toliko i toliko." Svi smo izjednačeni. U nastavaku će pobijediti onaj koji će trenutno biti kvalitetniji i motiviraniji tj. odlučivat će trenutno stanje momčadi."

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 612:1+1114
2Hajduk 68:4+414
3Dinamo 613:4+913
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 66:6010
6Istra 1961 74:14-107
7Gorica 66:8-25
8Lokomotiva 65:9-45
9Osijek 65:9-44
10Slaven Belupo 63:10-71

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!