Vodeni sportovi

Burić: "Bude li nužno žrtvovat ću i EP"

Maja Giljanović • utorak, 06.12.2011.
Burić: "Bude li nužno žrtvovat ću i EP"
Foto: Sandro Donda

Zbog ozljede ramena, "Ahilove tetive" vaterpolist, hrvatski reprezentativac i član aktualnog viceprvaka Europe Pro Recca Damir Burić posljednja dva mjeseca prvodi izvan bazena na terapijama. Najbolji hrvatski igrač prošle sezone za 2012. godinu je postavio ciljeve, ali svjestan da je ključ svega sanacija ozljede tim prije što se jednom ranije tijekom karijere prenaglio, još u doba dok je igrao za Mladost vratio prerano i pogoršao stanje.

POŠK je u subotu u 12. kolu Jadranske lige ispio gorku čašu pelina na gostovanju kod Pro Recca: klub-imenjak prvaka Europe iz 1999. godine koji je prije dvije godine zbog dugova u visini od 10 milijuna kuna proglasio bankrot, a nova je Uprava slavnom imenu dodala OVK i izbjegla obveze VK POŠK-a, aktualni viceprvaci Europe bez milosti su isprašili rezultatom 21:0.

U hodu splitskih vaterpolista bosih po trnju sudjelovao je i Sandro Sukno, a najbolji hrvatski vaterpolist 2010. godine Damir Burić koji je izvan bazena već dva mjeseca susret je pratio s tribina. Novinari na klupskaoj stranici Recca iskoristili su gostovanjea POŠK-a i uoči susreta donijeli intervju s hrvatskim reprezentativcem u kojem Burić govori o izazovima u 2012. godini, na klupskoj i na reprezentativnoj sceni.

Pro Recco je u nacionalnom prvenstvu nakon pobjede u srijedu na gostovanju kod Savone Gorana Volarevića (14:12) dva dana poslije ugostio Bogliasco, pobijedio (10:5) i na jedan dan preuzeo čelo na tablici (Brescia Marka Eleza i Luke Lončara u subotu je izbila na vrh pobjedom nad Ortigijom), u Ligi prvaka u tri kola protiv Jadrana iz Herceg Novog, Spartaka iz Volgograda i Marseillea nisu ispustili ni bod, a u Jadranskoj ligi su odigrali 10 utakmica i pobijedili na svih 10.

"Činjenica je da je tek početak sezone stoga i ne držim previše do ovih rezultata. I prošle sezone smo pružali dobre, u pojedinim utakmicama i izvrsne partije, a na kraju smo izgubili najveću utakmicu, finale Lige prvaka. Ključno je na svakom treningu napraviti novi iskorak, kako odmiče sezona rasti i na kraju pokupiti vrhnje", izjavio je Burić i objasnio zbog čega je već više od 60 dana na rehabilitaciji.

"Problem su tetive, načete su naporima ne samo u protekloj godini nego i u prethodnim sezonama. Igrao sam malo početkom sezone, ne koliko bih želio, ali barem sam bio u pogonu. Sad su, međutim, već dva mjeseca da sam izvan stroja i ne bih se usudio nagađati o datumu povratka. U sljedećih nekoliko dana podvrgnut će se testovima da vidimo kakvo je trenutačno stanje, ali ohrabruje da sam se konzultirao s više specijalista i svi su mišljenja da do operacije ne bi smjelo doći. Kažu da bi fizikalna terapija i specifične vježbe trebali biti dovoljni, valjda je sada samo pitanje vremena, ali još uvijek se ne osjećam spremnim".

Izvukao je Burić pouku još iz doba dok je igrao za Mladost i ne namjerava ponoviti istu grešku. "Jednom sam se već preračunao, zaigrao sam još nepotpuno zaliječene ozljede i samo pogoršao stanje".

Naborat će se čelo hrvatskog izbornika Ratka Rudića, otpada li nastup na Europskom prvenstvu u Eindhovenu u drugoj polovici siječnja na kojem Hrvatska brani naslov prvaka iz Zagreba prošle godine? "Ne bih ga a priori prekrižio, ali objektivno gledajući do Eindhovena je još manje od mjesec i pol i realno je očekivati da neću biti u optimalnom izdanju. Ne želim brzati s povratkom i učiniti si medvjeđu uslugu. S druge strane možda se ozljeda brzo sanira i oporavak krene po planu, u tom slučaju mogao bih ostvariti sva tri cilja i nastupiti i na Europskom prvenstvu i na Final Fouru Lige prvaka i na Olimpijskim igrama", zaključio je Burić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!