Vodeni sportovi

Svjetskim prvacima i Mancinijev pljesak

Maja Giljanović • srijeda, 07.12.2011.
Svjetskim prvacima i Mancinijev pljesak
Foto: Kristijan Komarica

Aktualni prvaci svijeta Talijani u drugom su kolu Skupine A kvalifikacija Svjetske lige u Manchesteru Veliku Britaniju pobijedili 14:6, a viceprvaci svijeta prije dvije godine Španjolci u Oradei su u drugom kolu Skupine C izgubili od Rumunjske 8:9.

U utorak su odigrane dvije utakmice kvalifikacija Svjetske lige, u Skupini A aktualni svjetski prvaci Talijani u gostima su pobijedili Veliku Britaniju, a u Skupini C Rumunjska je bila bolja od viceprvaka svijeta prije dvije godine Španjolaca.

SVJETSKA LIGA

Skupina A
Velika Britanija - Italija 6:14
(1:5, 1:4, 3:2, 1:3)
Skupina C
Rumunjska - Španjolska 9:8
(5:2, 1:0, 0:5, 3:1)

Nakon 16:5 protiv Rusije na otvaranju kvalifikacija Talijani ni u Manchesteru nisu naišli na ozbiljniji otpor. U talijanskim medijima više je prostora dobio dolazak trenera Cityja Roberta Mancinija na utakmicu, bivša legenda Sampdorije nije skrivala osmijeh od prve do posljednje minute.

Bogato organizirani progra, među ostalim od jutarnjeg posjet treningu Cityja do popodnevnog Uniteda igrače izbornika Alessandra Campagne nije skrenuo s kolosijeka: vodili su Talijani 5:1 nakon prve četvrtine, 9:2 na poluvremenu, u trećoj četvrtini su se opustili i izgubili je 2:3, ali do kraja su prednost podigli do 14:6.

TABLICA

Skupina A
1.Italija 2 +19 6
2.Velika Britanija 1 -8 0
3.Rusija 1 -11 0
Skupina B
1.Hrvatska 1 +1 2
2.Njemačka 1 -1 1
3.Makedonija -
Skupina C
1.Rumunjska 2 +9 6
2.Španjolska 2 0 3
3.Grčka 1 -1 0
4.Turska 1 -8 0

Zbog ozljeda Tempestija i Pastorina prvi nastup u reprezentaciji odradio je 18-godišnji vratar Vis Nove Lorenzo Vespa koji je čuvao leđa solidnom Del Lungu, a prema naprijed najviše su se istaknuli trostruki strijelci Alex Giorgetti i Niccolo Gitto.

Rumunjska je pred krcatim tribinama u Oradei protiv Španjolaca odjurila do vodstva od 6:2 na poluvremenu, gosti su na odmoru stisli gas i u trećoj četvrtini okrenuli na 7:6, ali nisu izdržali. Odlučujući gol za nova tri boda Rumunja postigao je trostruki strijelac Alexandru Ghiban, a dvaput se među strijelce upisao i Mladostaš Cosmin Radu. Španjolce je predvodio strijelac tri gola Felipe Perrone, a jedan gol je postigao i Raduov klupski kolega sa Save Blai Mallarach.

17. prosinca utakmice drugog kola igraju i Njemačka i Makedonija u hrvatskoj, Skupini B i Grčka i Turska u Skupini C, a Hrvatska svoj sljedeći susret igra u Makedoniji 5. siječnja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH07.12.2011. u 14:36
    Jad i bijeda je ova Rusija u vaterpolu a prije 5-6 godina su mogli pobjeđivati i najveće protivnike.
    ALGHAZANTH